Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 31. 3. 2020.

| Društvo

Sindikat iz Hitne pomoći: Maske smo prodavali jer su bile deficitarne na tržištu i poklanjali po 5 komada

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
maske
Maske i delili, nisu samo naplaćivai; foto: flickr.com David Stewart CC

Iako je u oglasu stajalo da se maske prodaju po ceni “oko 100 dinara”, predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu u niškoj Hitnoj pomoći Jelena Živković, koja se redakciji javila tek nakon objavljivanja teksta, kaže da su maske zaposlenima prodavane po 80 dinara. Dodaje i da je svakom članu poklonjeno po 5 maski, a da su one kupljene sindikalnim parama.

Živkovićeva je danima ćutala na novinarska pitanja o oglasu u kojem je pisalo da Sindikat u jeku pandemije prodaje maske zaposlenima u niškoj Hitnoj pomoći, a javila se nakon što je tekst objavljen i o svemu obavešten i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ona kaže da je povodom ove situacije održan i sastanak Izvršnog odbora gde je doneta odluka da se svakom članu pokloni po 5 maski, a da preostalu količinu mogu kupiti po ceni od 80 dinara za svoje porodice, jer su maske tih dana kada je oglas postavljen, bile u deficitu.

...i to po ceni od 80 dinara tj. po nabavnoj ceni, jer je Sindikat kupio maske sopstvenim sredstvima po istoj ceni, za šta posedujem verodostojnu dokumentaciju. Time je Sindikat učinio uslugu svijim članovima, tako da prodaja nije bila profitabilnog, već uslužnog karaktera - piše u dopisu Živkovićeve.

oglas foto citaac Oglas iz HitneSve ovo su nove informacije i nisu bile istaknute u oglasu koji je bio na tabli u niškoj Hitnoj pomoći, a Živkovićeva kaže da je to izostalo jer kao jedini reprezentativni sindikat nisu hteli da “ugroze” preostala dva sindikata.

Naglašava da Sindikat ne zarađuje na medicinskim radnicima i da su to navodno proveravali i Tržišna inspekcija i Odeljenje za privredni kriminal MUP-a.

Pita se i da li u ovakvoj situaciji “čovek, vozač, uzbunjivač” može da se bavi plasiranjem neistina i uznemiravanjem javnosti bez osnova.

Uzbunjivač koji je o ovome obavestio i ministra zdravlja, Dragan Stamenković kaže da ima dokaze kolega koji su potpisali i pristali da kupe maske po ceni od 100 dinara.

Kolege su kupovale po toj ceni, po ceni od 100 dinara. Postoje spiskovi. Sve je išlo preko dispečera. To što je u oglasu cena bila “oko 100 dinara” ne znači ništa, jer je Sindikat onda mogao da prodaje maske po 80, 100 ili 120 dinara. Morali su da stave tačnu cenu, a ona je bila 100 dinara - kaže Stamenković.

Podsetimo, u jeku pandemije i borbe sa virusom korona, Sidikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti u Hitnoj pomoći Niš oglasio je prodaju zaštitnih maski kolegama kojima su one u tom trenutku bile prekopotrebne zbog nestašice i posla koji obavljaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lucifer_pk

    18:56 // 31. 3. 2020.

    I pi će po staroj narodnoj tresla se gora rodio se miš ili psi laji vetar nosi karavani prolaze. Niko tu neće da odgovara 100%.

  • Libero

    18:13 // 31. 3. 2020.

    Mislim kad sve ovo prođe trebamo se preispitati i konačno odvojiti žito od kukolja.

  • LELA

    17:56 // 31. 3. 2020.

    Draga moja predsednice Jelena vi da niste imali nameru da profitirate vi nebiste stavili OKO 100 DINARA već pravu cenu 96 dinara na koju se sada VADITE jer ste shvatili da vas je UZBUNJIVAČ (svaka mu čast ) izneo u javnost vašu BEZSTIDNOST da u ovako teškom vremenu PRODAJETE ZAŠTITNE MASKE a obolelih i umrlih je iz časa u čas sve više.Dali ste i ranije na obaveštenjima za prodaju pisali OKO din.?

    • Zora

      23:22 // 31. 3. 2020.

      Postovana Lela i sinoc sam.ispod teksta citala komentar.I jasno mi je ko ste i koga zastupate. Ali moli vas umesto sto razmisljate i analiziraze ovo obavesrenje i da li na njemu pise oko....usresredite snagu na pomoc ovom narodu koji kako kazeze umire. Recimo site maske i poklanjajte a pustite ljude iz HMP da rade u obom teskom vremenu. Koliko se ljudi prevezu i spase... OPAKI STE

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: