Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 15. 3. 2017.

| Društvo

Sindikat reagovao zbog loših uslova niških vatrogasaca

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
rupa
Sindikat osudio uslove u kojima rade niški vatrogasci; foto: vatrogasac

Nakon pisanja novinara Južnih vesti o očajnim uslovima u kojima radi niška Vatrogasno-spasilačka jedinica, oglasio se i Nezavisni policijski sindikat Srbije, osudivši  trenutno stanje i zahtevajući da se poprave uslovi za rad onih "koji rizikujući sopstvene živote, spasavaju živote i imovinu građana".

Nedopustivo je, navode u Sindikatu, da policijaci i vatrogasci, koji rade jedne od najrizičnijih poslova, rade u prostorijama u kojima sa plafona pada malter i gde su prozori bez stakala.

Moramo da skrenemo pažnju šta ih dočeka kad dođu na svoje radno mesto. Pre par dana, pojavile su se fotografije zgrade Vatrogasno-spasilačke jedinice i Saobraćajne policije u Nišu. Prozori bez stakla, rupe na plafonima i nehigijenski uslovi su svakodnevno radno okruženje. Isti oni vatrogasci koje je cela Srbija hvalila jer su tokom snežne oluje spasili na desetine života prostorije „dele“ sa pacovima.  Sredstva za higijenu kupuju sami, a nadređeni sugerišu da i popravke u zgradi vrše sami - kažu u Sindikatu.

Garderoba Mesto gde se niški vatrogasci presvlače; foto: vatrogasacPredsednik Nezavisnog sindikata policije Srbije Miloš Jelenković, kazao je kako je ovo “samo jedan deo sa čim se sve susreću policijski službenici” i dodadao kako nemaju osnvne uslove za rad.

Prema istraživanjima, poverenje građana Srbije u policiju je na jako niskom nivou. Da bi se to popravilo moramo ih upoznati i sa „drugom stranom medalje“ i pokazati im sa kojim se sve problemima susreće policajac koji je tu da štiti njih i njihovu imovinu. Okruženje u kojima rade pripadnici MUP-a je nedopustivo u 21. veku - rekao je Jelenković.

Podsetimo, zbog neuslovnih prostorija u kojima rade, kako su kazali u Sindikatu, kod niških vatrogasaca pojavila i šuga.

Inače, od dvadesetak vatrogasnih kamiona, kojima raspolaže niška Vatrogasna brigada, najmanje 4 su neregistrovana i zbog toga van upotrebe.

Odgovore na pitanja da li je u planu da se poprave uslovi za rad u zgradi Vatrogasno-spasilačke jedinice, preko puta Doma zdravlja, novinari Južnih vesti nisu dobili u Policijskoj upravi u Nišu, već su ih oni uputili na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Međutim, ni nakon 3 nedelje, odgovor iz Ministarstva nije stigao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meninistanetreba svemijeobecaopremijer

    08:36 // 16. 3. 2017.

    Gospodo niste obavesteni da su spremacice avanzovale u sluzbenike i da cete sami morati da cistite za sobom.Na posao,zasucite rukave i sredjujte jer moramo vise,jace i bolje zar ne?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: