Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 30. 3. 2020.

| Društvo

Sindikat u niškoj Hitnoj pomoći zaposlenima naplaćuje zaštitne maske, može i administrativna zabrana

Autor:A. S, M. J.Izvor:Južne vesti
maske
Ima razloga i za mere, i za brigu; foto: V. Keser

Po ceni od 100 dinara zaposleni lekari, medicinske sestre i drugi mogu da kupe zaštitne maske od Sindikata zaposlenih u zdravstvu, čiji su neki od njih, inače, članovi. Prodaju su oglasili u Hitnoj pomoći, a dok neki poručuju i plaćaju, drugi se žale jer ne žele da daju dodatni novac sindikatu za opremu koja im je neophodna. Pišu i ministru zdravlja, a iz Sindikata danima ne odgovaraju na pitanja novinara.

oglas Oglas za prodaju maski; foto: čitalac“Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti vrši nabavku zaštitnih maski za višekratnu upotrebu za sve zainteresovane radnike niške Hitne pomoći” - stoji u oglasu koji je bio na tabli ove zdravstvene ustanove.

Cena zaštitne maske je oko 100 dinara. Zainteresovani se prijavljuju predsedniku Sindikata Jeleni Živković. Prijavljivanje u što kraćem roku zbog stanja zaliha i isporuke. Plaćanje: Administrativna zabrana - pisalo je u oglasu.

Za vozača i uzbunjivača iz niške Hitne pomoći Dragana Stamenkovića koji u pismu ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru kaže da su svi dobili po 2 zaštitne maske, a da je to iskoristio Sindikat koji je rešio da svojim kolegama prodaje neophodnu opremu.

Nabavna cena ovih platenih maski je 80 dinara po komadu, možda i manje zbog količine. Da li je moguće da u ovakvoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo Sindikat, ma kako se on zvao, zarađuje na medicinskim radnicima? - pita Stamenković.

Dodaje i da su neke njegove kolege, jer im je zaštitna oprema neophodna, naručivale maske po ceni od 100 dinara i da čekaju da stignu.

Predsednica Sindikata Jelena Živković koja je u oglasu navedena kao lice za kontakt, nije odgovarala na pozive i poruke novinara Južnih vesti, pa nema odgovora odakle Sindikatu maske i zašto ih prodaju svojim kolegama.

Podsetimo, u Srbiji je od početka epidemije koronavirusa dugo bila nestašica zaštitnih maski, a pored toga što su mnoge srpske fabrike počele da ih šiju, donacije i više miliona maski su stizale iz Kine i drugih zemalja.

Sve o borbi sa virusom korona najugu Srbije pročitajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • boxer

    22:22 // 31. 3. 2020.

    Ta maska moze da se nosi 2 do 3 sata i onda mora da se zameni drugom !!!!
    Ako poslodavac nije u stanju da obezbedi adekvatnu zastitnu opremu ....radnik moze, bez pardona, da odbije da radi i da tuzi ustanovu!!!

  • Iz supljeg u prazno

    12:01 // 31. 3. 2020.

    Dok traje pandemija, da svi zdravstveni radnici plaćaju sindikatu, mesečno po 100€, a posle im sindikat iz fonda za pomoć vrati taj novac! Samo da se okreće!

  • Ivan

    10:57 // 31. 3. 2020.

    Teško nama sa ovakvim sindikatima,nema boljitka u zdravstvu i nikad ga neće ni biti!!!
    Sindikati služe za borbu zspošljenih i za njihova prava,a ne da se uližu sa direktorima i da potpisuju kolektivne ugovore,koje sastave direktori!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: