Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 1. 8. 2017.

| Društvo

Sindikati prokupačkoj vlasti dali rok da promene odluku o otkazima

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
opstina prokuplje foto lj.m.
Za 2 meseca bez posla ostaje 90 radnika, a za 2 i po godine još 230; foto: Lj.M.

Predstavnici dva sindikata JKP "Hameum"-a i Turističko-sportske organizacije u odvojenim razgovorima sa predsednikom Opštine Prokuplje dali su rok od desetak dana da lokalna vlast promeni odluku o otpustanju 23 radnika više iz javnog sektora nego što je to tražilo ministarstvo.

Predsednik Sindikalne organizacije JKP "Hammeum"-a, podružnice Gradski vodovod Boban Cvetković i predsednik Nezavisnog sindikata radnika Turističko-sportske organizacije Vanja Stojanović koji su ranije potpisali protokol o saradnji, tvrde da su nedvosmisleno stavili do znanja da se "nerazumna odluka koju je izglasali prokupački odbornici mora promeniti", a broj radnika smanjiti na brojku koju je prethodno propisalo nadležno ministarstvo.

Mi smo predsedniku jasno i glasno rekli da od ovoga nećemo odustati. Dali smo rok od nekih desetak dana, videćemo hoće li nas shvatiti ozbiljno i još jednom sve preispitati. U slučaju da ne dobijemo pozitivan odgovor, naši sindikati će iskoristiti i druge načine zakonske borbe za prava radnika – tvrde potpisnici sporazuma.

Uz konstataciju da će im se narednih dana pridružiti još dva ili tri sindikata, Cvetković i Stojanović kažu da je ovo uslov svih uslova, te da će tek nakon toga započeti dijalog sa poslodavcem oko kriterijuma za otpuštanje radnika na neodređeno do zahtevane brojke ministarstva, a to je 735 radnika u sistemu lokalne samouprave.

Trenutno u lokalnoj samoupravi ima oko 800 radnika na neodređeno, ali je i oko 40 radnika angažovano na određeno i 200 putem javnih radova i svi zbog navodno "povećanog obima posla“, pa sindikalci smatraju da je otpuštanje 23 radnika više od broja koje je propisalo ministarstvo neosnovano.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kaljari

    16:00 // 1. 8. 2017.

    Podrska sindikalcima Prokuplja!Cilj vlasti je da umuva svoje clanstvo,sto za stalno,sto na odredjeno.
    Ovi niski sindikalci se olenjili,odmaraju a i SNS im se uvuko u redove,oportuno se drze po pitanju nakaradnog Zakona!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: