Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 19. 10. 2018.

| Društvo

Širom Niša prepune kante i kontejneri

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Kontejneri prepuni
Kontejneri u Knjaževačkoj i dalje problematični - đubre na sve strane; Foto: Prijavi problem/čitalac

Đubre koje "preliva" iz kontejnera na Delijskom visu, kao i u Knjaževačkoj kod broja 158, smeta građanima koji se pitaju zbog čega plaćaju uslugu odvoženja otpada. Problem sa smećem i dalje je aktuelan i u Voždovoj gde se u ulične kante koje služe za bacanje papirića i flašica prolaznicima, prepunjuju otpadom koji je za kontejner.

Da je situacija takva u Voždovoj na raskrsnici sa Prvomajskom, i ranije su ukazivali građani preko aplikacije "Prijavi problem". Kanta Voždova Čemu služi ulična korpa? Foto: Prijavi problem/čitalac

Svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima na raskrsnici Prvomajske i Voždove ulice može se videti ovakav prizor. Otpad se ostavlja umesto u kontejnere, pored ovih uličnih kanti za sitan otpad. Primećujem da se tu ostavlja ambalaža iz susedne prodavnice i neke radnje brze hrane, a onda se pridruže verovatno i građani. Stvarno ružna slika. Da li je neko iz komunalne policije primetio ovo - zapitali su se preko aplikacije građani.

Problem sa korpom u Voždovoj i dalje postoji, kao i sa kontejnerima u Knjaževačkoj ulici, o čemu su Južne vesti već pisale. Međutim, građani kažu da je sada situacija u ovom delu Durlana još gora nego prošle godine

Pisao sam o ovom problemu prosle godine. Nešto su obećali ali naravno nista od toga. Sve je gore i gore. Slike govore više od reči. Ovako je svaki drugi dan a nekad i gore. Predsednik opštine svakodnevno prolazi pored ove lepote. Ne smeta mu očigledno - napisao je građanin.

Kontejner Delijski vis Ulica Delijski vis ima samo jedan kontejner; Foto: V. MilićSitacija je slična i u Ulici Delijski vis pored Elektronske industrije, gde postoji samo jedan kontejner, koji je, prema rečima stanovnika, skoro svakodnevno prepun.

Poslednjih nekoliko dana, kažu, đubre se sve više gomila oko kontejnera, jer se očigledno ne odvozi.

Novinarka je o ovoj situaciji obavestila nadležne u Javnom komunalnom preduzeću Mediana, čiji je posao odvoz smeća. Od njih se očekuju odgovori na pitanja o ovim problemima sa smećem.

Kontejneri Knjaževačka Koliko god kontejnera da ima u Knjaževačkoj - nedovoljno; Foto: Prijavi problem/čitalac

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    20:11 // 22. 10. 2018.

    Gradski oci ne vide djubre po ulicama,voze se slubenim kolima!
    More,ako to je narode,nisi ni zasluzio bolje,bice jos gore!

  • Tamni vilajet

    14:09 // 21. 10. 2018.

    A komunalna policija samo 1h da provede na nekoj od navedenih lokacija mogla bi min 5 kazni da napise i tako opravda bar 1 dan svog postojanja

  • Tamni vilajet

    14:08 // 21. 10. 2018.

    Ispred zgrade u kojoj zivim je sličan prizor svakodnevno.Više puta smo se obraćali komunalnoj inspekciji,nijednom nas nisu udostojili odgovora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: