Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 7. 2. 2020.

| Društvo

Siromašnim meštanima udaljenih pirotskih sela terencima dovoze pomoć

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Kreću Zimske patrole
Kreću Zimske patrole; Ilustracija; foto: M. R.

Starijim meštanima udaljenih staroplaninskih sela pomoć je najpotrebnija tokom zime kada sneg zna da napada i više od pola metra, a nakon prvog većeg snega ove godine u Pirotu kreću "Zimske patrole" kojima se doprema pomoć onima kojim je potrebna.

Sneg koji je prethodna 2 dana pao na jugu Srbije, nije napravio veće probleme u Pirotskom okrugu. Putevi koji povezuju opštine su očišćeni, kao i gradske ulice, ali snegom su bili zatrpani putevi do udaljenih planinskih sela gde je pala veća količina snega.

Ekipe Komunalca i Šumskog gazdinstva Pirot zadužene su za čišćenje snega do staroplaninskih sela i na terenu su, a sa prvim većim snegom kreću i "Zimske patrole" u kojima se obilaze meštani najudaljenijih sela.

Sreten Savov iz Štaba za vanredne situacije kaže da se put staroplaninskih sela kreće u subotu, a učestvuju i aktivisti Crvenog krsta i pirotski radio-amateri.

Obići ćemo neke pravce gde su staračka domaćinstva, da im odnesemo po neki paket hrane i kućnih potrebština, ono što im je potrebno. Radi se po spisku Crvenog krsta, oni koji su socijalno ugroženi, dobiće pomoć - kaže Savov.

U mnogim selima je slaba pokrivenost mobilne mreže, pa članovi Radio-kluba Pirot preko radio-stanica obaveštavaju o stanju na putevima, svojim terencima mogu da se kreću i po atarskim putevima koji su zavejani snegom i proveravaju da nema zavejanih građana na seoskim putevima.

Podsetimo, patroliranje staroplaninskim selima organizovano je i prošle godine, a pirotski radio-amateri su krajem godine kada je pao prvi sneg u sezoni, već pomogli iznemoglom sugrađaninu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: