Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:06, 3. 11. 2018.

| Društvo

Siromašnim niškim porodicama brašno i kozmetika, uskoro i ogrev

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
paketi
Skromni paketi za najugroženije porodice; foto: gradski sajt

Najsiromašnijim porodicama u Nišu Crveni krst deli pakete u kojima je brašno i kozmetika za higijenu, a uskoro će dobiti i drva za ogrev, piše na gradskom sajtu, dok bi prema najavama, oni koji žive u najlošijim uslovima mogli da dobiju i drugu pomoć pred predstojeću zimu.

Crveni krst i ove godine sprovodi akciju podele humanitarnih paketa, a kako kaže sekretarka organizacije Sanja Stojanović, pripremili su 500 paketa, od kojih je 300 već podeljeno siromašnim porodicama. Najavljuje da će od naredne nedelje početi isporuka ogrevnog drveta za najsiromašnije porodice. Paketi-za-siromasne2;-foto:-gradski-sajt Uskoro će siromašne porodice dobiti i ogrevno drvo; foto: gradski sajt

Reč je o jednokratnoj pomoći koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja - navode na gradskom sajtu.

Pomoć je dobila osmočlana porodica Jovanović u Lalincu, kako kažu, koju čine 70-godišnja starica koja živi sa dva sina, jednim teško bolesnim, kao i petoro unučića koji imaju od 7 do 17 godina i koji odrastaju bez majke.

I petočlana porodica Mladenović u Sečanici, koja živi u skoro neljudskim uslovima i jedina primanja su im socijalna pomoć, dodaju, dobila je ovaj skromni paket. Paketi-za-siromasne1;-foto:-gradski-sajt Uskoro će siromašne porodice dobiti i ogrevno drvo; foto: gradski sajt

Porodice je sa ekipom Crvenog krsta obišla većnica za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić koja je najavila da će i Grad pokušati da im pomogne.

Pre svega najmlađima, kroz mere Pronatalitetne politike za porodice sa decom u ruralnom području - piše na gradskom sajtu.

Uz pomoć donatora će, kako je objasnila, pokušati da poprave uslove u kojima ove porodice žive, a iz Crvenog krsta najavljuju da će im dati garderobu, koja im je potrebna pred zimu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    21:17 // 3. 11. 2018.

    Bar od nečeg pametnog početi .Da se radi nešto u ovom gradu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: