Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 17. 9. 2019.

| Društvo

Siromašnim porodicama u Dimitrovgradu pomoć u hrani i kozmetici

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
490x370-prokuplje-ck.jpg
Dodela pomo'i u prostorijama Crvenog krsta; foto: arhiva JV

Najugroženijim porodicama u Dimitrovgradu Crveni krst dodeliće pakete pomoći sa hranom, brašnom i kozmetikom za higijenu. Paketi će se deliti svakog radnog dana od 10 do 14 sati u prostorijama ove humanitarne organizacije, a prednost imaju osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći i penzioneri.

Podela paketa počela je jutros, a kako kaže direktor Crvenog krsta Nikola Jordanov, u Dimitrovgradu će biti podeljeno 500 paketa.

Obuhvaćene su ugrožene porodice iz udaljenih seoskih sredina, porodice na granici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, samohrana staračka domaćinstva, porodice bez stalnih prihoda, korisnici socijalne pomoći, porodice sa više dece i one koje imaju invalidno lice, kao i ugrožene porodice samohranih roditelja - kaže Jordanov.

Korisnici su određeni na osnovu preciziranih kriterijuma Komisije za izbor korisnika, a novac je, na inicijativu Crvenog krsta, obezbedila Vlada Srbije.


Pomoć i za đake prvake

Učenici Osnovne škole "Hristo Botev" koji su krenuli u 1. razred dobili su od Crvenog krsta školski pribor kako bi, kako kaže Jordanov, pružili podršku deci tokom trajanja adaptacije. Prvaci dobili školski pribor Prvaci dobili školski pribor; foto: Crveni krst Dimitrovgrad

Neophodno je da deca osete da su ona deo društva, zbog samopouzdanja, da neko stoji iza njih, da će im neko uvek pomoći. Njihov uspeh u školi zavisi od toga - kaže Jordanov.

Skromne poklone dobila su 53 đaka prvaka, 42 iz matične škole u Dimitrovgradu, 10 prvaka iz isturenog odeljenja u selu Željuša, a naknadno će školski pribor biti odnešen jednom đaku u selu Trnski Odorovci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: