Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 26. 8. 2015.

| Društvo

Situacija sa izbeglicama stabilna, ali su zalihe hrane i vode sve manje

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
11911376-10207459718395061-900951358-n.jpg
Na Miratovačkom polju u sredu svega stotinak izbeglica; foto: JV

Nakon velikog talasa izbeglica koji je prošlog vikenda zadesio jug Srbije, situacija na 2 punkta u Preševu i takozvanom Miratovačkom polju je u sredu stabilnija.

U Centru za prihvat migranata u Preševu danas je zbrinuto oko 2.000 ljudi, dok ih je na Miratovačkom polju jedva stotinak. 3 Vulin i Stanković kažu da je pomoć neophodna Vulin i Stanković kažu da hrane i vode ima za svega par dana; foto: JV

Izbeglice u ova 2 prihvatna centra su obišli ministar rada Aleksandar Vulin i šef Koordinacionog tela Zoran Stanković koji su još jednom naglasili da se Srbija „nosi“ sa velikim brojem izbeglica koji su u tranzitu kroz našu zemlju na putu ka nekoj od zemalja Evropske unije.

Iako nema većih problema, Vulin je rekao da su zalihe hrane i vode sve manje i da je potrebna pomoć jer su zalihe dovoljne za svega par dana.

O spekulacijama da li se očekuje novi veći talas izbeglica, oni nisu hteli da govore jer, kako kažu, to zavisi od mnogo činilaca.

Ahmet Alimi, sekretar Crvenog krsta u Preševu potvrdio je za Južne vesti da, osim Komesarijata za izbeglice i nekoliko manjih donacija, oni nisu dobili nikakvu pomoć. 3 Nako većeg talasa za vikend, situacija sa izbeglicama stabilnija; foto: JV

Pomoć nam je neophodna. Trudimo se da kroz naš Centar niko ne prođe gladan i žedan i da svima pružimo potrebnu medicinsku pomoć. Ljudi dolaze sa raznih područja, prelaze veliki put, umorni su, gladni, a često i bolesni. S toga nam je potrebna svaka vrsta pomoći sa akcentom na nužne stvari za bebe i malu decu – kaže Alimi.

Za razliku od nedelje kada je na Miratovačkom polju bilo preko 4.000 ljudi, danas je slika mnogo drugačija. U kampu je, pored stotinak izbeglica, mnogo policije i vojske, a higijena nije baš na zavidnom nivou.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Poljoprivredni Klaster "Agro--Jug"

    14:02 // 27. 8. 2015.

    Ako se ne varam u niškom selu Gornji Matejevac ima Projekat "Oženiću celo selo", pa evo im sada prilike da se dokažu da nisu samo za medije već i da konkretno rade, ;).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: