Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 17. 4. 2020.

| Društvo

Situacija u blačkom Domu za nadležne pod kontrolom, radnici u panici

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom trbunje
U Domu u Trbunju 20 radnika inficirano; Foto: Lj. M.

Iako su po prvim rezultatima od 109 testiranih u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju u blačkom selu Trbunje, svi bili pozitivni na virus korona, najnovija analiza istih testova pokazala je da je njih 20 inficirano i svi su radnici Doma, potvrdio je komandant Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović. Potpuno kontradiktorni rezultati su zbunili radnike Doma, koji su prethodnu noć proveli u istim prostorijama, jer su po prvim rezultatima navodno svi bili inficirani.

Za Nedimovića je najvažnije da su svi korisnici Doma negativni na testu i da je situacija u ovoj ustanovi, kaže, pod kontrolom.

Niko od štićenika nije oboleo, situacija u ovoj ustanovi je pod kontrolom. Naložene su karantinske mere, a danas su tamo bili ruski epidemiolozi koji će sa našim vojnicima sutra dezinfikovati kompletan prostor Doma u Trbunju i Doma zdravlja u Blacu – rekao je Nedimović.

Najavljena poseta epidemioploga, članova Kriznog štaba koji je formirala Vlada Srbije, odložena je za subotu, a očekuje se da Blace posete Darija Kisić Tepavčević i Branislav Tiodorović. policija

I dok nadležni uveravaju da je sve u redu i pod kontrolom u Domu u Trbunju, zaposleni se plaše jer su i zdravi i navodno inficirani u istoj zgradi, a prethodna 24 sata su proveli u istim prostorijama, jer su po prvim rezultatima svi bili inficirani.

Osim što smo svi do pre sat vremena bili zajedno, jer nismo znali ko je inficiran, a ko ne, imamo informaciju i da je doktorka Doma zdravlja u Blacu, koja nas je testirala pre četiri dana, i sama inficirana koronom. Dodatnu sumnju nam stvara činjenica da nama nisu uzimali briseve ponovo, već su testovi od ranije, koji su bili pozitivni, sada u većini pokazali negativne rezultate – kaže jedan od radnika u Domu.

Kaže da im je rečeno da će najverovatnije sutra svi biti podvrgnuti novom testiranju, što dodatno unosi nesigurnost u današnje zvanične informacije nadležnih službi. dom 2

Radnici ističu da su zbunjeni potpuno kontradiktornim rezultatima i pitaju se koliko je još netačnih rezultata izašlo iz laboratorije koja je uradila prvo testiranje.

Mi smo svi zajedno ostavljeni u Domu do daljeg, navodno smo u karantinu. Krizni štab u Blacu koji nam je obećao da će nam doneti hranu, do sada to nije uradio. Bukvalno smo osuđeni i osećamo se ko u zatvoru, jer je na izlazu iz Doma šator koji je juče postavila Vojska Srbije, a rečeno nam je da ko bude samoinicijativno napustio Dom, dobiće krivičnu prijavu - tvrdi zaposleni u Domu.

Interesantno je, kažu radnici, da su im policajci tokom jučerašnjeg dana rekli da ne smeju da napuštaju Dom do daljeg, a da je tokom današnjeg dana iz stanice policija pozivala te iste radnike na kućnim brojevima, kako bi proverili da li poštuju meru izolacije i da li su na prijavljenoj adresi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Victor Belicoff

    23:05 // 17. 4. 2020.

    E baš zbog ovakvih situacija sam protiv grupnog ili kolektivnog smeštaja "pozitivnih" na Covid19! Postoji procenat greške na testu i on uopšte nije zanemarljiv dok sistem 1 pozitivan test za smeštaj a 2 negativna za izlazak ostavlja prostora da inače zdrav čovek greškom završi među obolelima. Posle toga to je nemoguće dokazati jer će se zaraziti unutra a ako je teže onda "pogoršalo mu se stanje"??

  • Placebo

    21:40 // 17. 4. 2020.

    Dobiju paštetu i parče hleba za ceo dan. Sramota!

  • slavko

    17:46 // 17. 4. 2020.

    Operacija je uspela-pacijent je umro!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: