Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 14. 12. 2016.

| Društvo

Skat: Niš može da privuče još investitora

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti

Intervju "15 minuta" - gost Kajl Skat, ambasador SAD

Ukoliko bude uspešan, kompleks "Novi Niš", koji gradi američka kompanija "Clean earth and capital" na prostoru nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, može da privuče i druge investitore, smatra američki ambasador Kajl Skat. Za razvoj grada je, dodaje, potrebna dobra infrastruktura i efikasno pravosuđe.

Ambasador SAD-a je drugi put ove godine bio u Nišu, a kako kaže, zadovoljan je dinamikom kojom se gradi "Novi Niš" od kada je položen kamen temeljac. 

Većina stranih investitora, dodaje, dolazi na dvadesetak kilometara od auto-puta, a osim infrastrukture važno im je i kako radi pravosuđe.  

Da bi došli u neku zemji investitori moraju da znaju da mogu na sudu da reše sporove ako do njih dođe, a ne da prođe više od 10 godina do odluke suda – ističe Skat.

On je, gostujući u emisiji „15 minuta“ kazao i da novoizabrani predsednik SAD-a Donald Tramp nije u kampanji izražavao stavove po pitanju politike na Balkanu. Ipak, Skat smatra da neće biti značajnih promena.

Prioriteti su mu trgovina i borba protiv terorizma. Ne vidim da će doći do velike promene u politici prema Balkanu. Spoljna politika Amerike bazirana je na interesima, a naši interesi nisu promenjeni – dodao je.

On je dodao i da u Srbiji ima slobodnih medija koji su „kiseonik“ demokratije, ali da treba jačati civilni sektor i institucije sistema.

Ceo intervju pogledajte u emisiji „15 minuta“.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max Vespertine

    16:52 // 14. 12. 2016.

    E znaci uz Bg na vodi, imamo i Nis na 'lebu i vodi... Samo nas vi kolonizujte, poslusna smo mi marva.

  • Dragan Nis

    16:40 // 14. 12. 2016.

    Postovani gospodine Kajl evo ja Vam stojim na raspolaganju da Vam argumentovano dokazem koliko je Nisko pravosudje efikasno jer sam pokrenuo sudski spor pre 7 godina koji maltene nije odmakao od pocetka, jer sam tuzio nacelnicu jedne gradske opstine i njenu porodicu pa se rocista odlazu i zakazuju na po 4-5 meseci i u istom sporu su dosad promenjene 4 sudije koje se ljube sa istom u hodniku.

  • lahor

    16:15 // 14. 12. 2016.

    Samo nam još oni fale

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: