Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 4. 9. 2023.

| Društvo

Skele oko zgrade PIO fonda u Dušanovoj stoje godinama - zbog greške u katastru

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pio fond zgrada
Skele ostale godinama zbog greške u katastru; foto: JV / Tamara Radovanović

Žice i skele oko zgrade PIO fonda i RFZO-a u Nišu stoje već godinama i građani kažu da su već zaboravili kako objekat izgleda bez njih. Za to vreme nema nikakvih radova, a delovi trotoara su zauzeti i neprohodni. Iz RFZO-a kažu da je zastoj nastao zbog greške u katastru i najavljuju rekonstrukciju za proleće 2024.

Žica oko zgrade vremenom je propala, pa jedan Nišlija kaže da je opasna za prolaznike, koji mogu da se povrede na iskidanim delovima ili da tu pocepaju odeću.

pio fond zgrada 2 foto: JV / Tamara RadovanovićTrotoari u Dušanovoj i u Prijezdinoj znatno su suženi zbog skele, a u Oblačića Rada skoro ceo trotoar je zauzet.

Svakodnevno prolazim pored ovog objekta, i privatno i službeno. Apsolutno nijednom nisam video bilo kakvog radnika koji bilo šta radi na skeli u vezi sa fasadom. Neka skidaju skelu već jednom ili neka urade posao zbog kojeg je skela i postavljena - poručuje čitalac.

Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koji je većinski vlasnik objekta, kažu da je zaštitna ograda postavljena maja 2021. zbog otpadanja fasade, kako pešaci i vozila ne bi bili ugroženi.

pio fond zgrada 3 foto: JV / Tamara RadovanovićPrema podacima sa Portala javnih nabavki, žice su postavile firme Premijus iz Beograda i Somborelektro iz Sombora, a vrednost ugovora je 4.199.227,20 dinara sa PDV-om.

Iz RFZO-a kažu da je usledio tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije i tehničku podršku, kao i da je taj posao dobila firma Grming iz Niša, koja je dokumentaciju i izradila marta prošle godine.

pio fond zgrada 4 foto: JV / Tamara RadovanovićPrema Odluci o dodeli ugovora, Grming je bio u grupi sa još pet ponuđača - ALP Complete, Sigurnost, Koning, Almis company i Projekt vizija tim. Vrednost tog ugovora je 72 miliona dinara sa PDV-om.

Prepreka za predaju navedene projektno-tehničke dokumentacije putem CEOP-a je bio pogrešan upis u katastru nepokretnosti, gde su kao imaoci prava upisani Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Komunalni zavod (u pitanju je preduzeće koje je prethodnik Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a RF PIO i RFZO su pravni sledbenici preduzeća od kojeg su nastali Komunalni zavod i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje) - navode iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Tvrde da je ispravljanje te greške u toku i da će dokumentacija biti predata putem CEOP-a čim greška bude otklonjena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Levandovski

    08:51 // 5. 9. 2023.

    Za skoro 80 miliona koliko su potrošili na nepotrebne papire i skalameriju koja visi sa zgradurine, mogli su da kupe novu zgradu u Nišu.

  • tony

    08:23 // 5. 9. 2023.

    ...pa da, uvek je neko drugi kriv, a zapravo su svi komplet nesposobni i nestručni da bilo šta urade, ali to nije najgore, najgore je što gradsku vlast ne zanima da bilo šta radi u gradu ako nemaju ličnu korist

  • Auttrikter

    23:30 // 4. 9. 2023.

    Greska i nikom nista ! Normalno, nikog nije briga, sto ce se ljudi ubosti,pocepati odecu, nikoga ne interesuju majke sa kolicima i invalidi ( odgovor ce biti, sto idu Dusanovom)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: