Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 3. 4. 2019.

| Društvo

Skinute rampe na prelazima u Komrenu, Panteleju i Matejevcu, vozovi povremeno prolaze

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Skinuta rampa voz
Vozači oprezno; Foto: Prijavi problem/čitalac

Zbog rekonstrukcije pruge ka Zaječaru, prelazi u Nišu ostali su neobezbeđeni, te vozači moraju da budu oprezni jer, iako redovnog železničkog saobraćaja nema, tuda i dalje prolaze vozovi. Rampe više ne postoje u naseljima Ratko Jović i Pantelej, kao ni na prelazu kod Matejevca.

Pojedini vozači su ogorčeni zbog ovakve situacije, naročito zbog i dalje svežeg sećanja na nesreću u Donjem Međurovu, gde je poginulo sedmoro. Preko aplikacije "Prijavi problem" građanin se požalio na to da prelaz u naselju Ratko Jović nema nikakvo obeležje, a da se slabo vidi kada nailazi voz.

Pruga u naselju Ratko Jović je nekada imala rampu koja je sada skinuta, imala je čoveka koji je tu rampu spuštao i podizao, sada ni to nema! Sramota za ovaj grad da se ne može obezbediti rampa ili bar sigurnosni znak kada voz prolazi da daje signal jer je pruga na takvom mestu gde se voz jedva vidi kad nailazi - napisao je građanin u aplikaciji "Prijavi problem".

Iz nadležnog preduzeća kažu da su rampe skinute početkom marta i to na tri prelaza u Nišu.

Infrastruktura železnice Srbije 4. marta isključila je iz sistema osiguranja putni prelaz "Komren" i istoga dana demontirala branike na ovom putnom prelazu. Istog dana iz sistema osiguranja isključeni su putni prelazi "Pantelej" i "Matejevac" na pruzi Crveni krst - Zaječar - navode iz Železnice.

Iz Železnice podsećaju da je zbog rekonstrukcije pruge saobraćaj obustavljen, ali da prolaze radni vozovi i mehanizacija Infrastrukture železnice Srbije za obavljanje remonta, kao i vozovi za prevoženje materijala na gradilište. Pošto nema rampi, dodaju, vozači moraju da poštuju vertikalnu drumsku signalizaciju.

U takvoj situaciji, kada su na putnom prelazu demontirani polubranici, vozači drumskih vozila moraju da vode računa i poštuju znake vertikalne drumske signalizacije - upozoravaju iz Železnice.

Iz Infrastrukture železnice Srbije podsećaju da vozači moraju da budu oprezni na svim prelazima na pruzi ka Zaječaru, od kada je počeo remont ovog dela, nakon iskliznuća cisterni.

Inače, na deonici koja se rekonstruiše ima 90 prelaza, kako su ranije saopštili iz Železnice. Rekonstrukcija bi, kako su najavili, mogla da traje do sredine 2020, iako je rok za završetak radova skoro dve godine.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • braca

    09:11 // 4. 4. 2019.

    Em što su skinuli rampe, već su i znake pokrili crnim kesama, a kako kažete, vozovi i dalje povremeno prolaze. Pričam za prelaze ka Matejevcu i Kamenici. Voleo bih da upoznam tog što je to uradio / naredio da se uradi, čisto da vidim kako izgleda potpuni imbecil.

  • Marko Stamenkovic

    20:43 // 3. 4. 2019.

    javite kada radovi počnu

  • Triske

    20:17 // 3. 4. 2019.

    A da mi mestani Nr. Jovic lepo demontiramo prugu?
    Kad su nesposobni da rade kako treba, nemoj ni da rade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: