Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 25. 1. 2019.

| Društvo

Škola u Gadžinom Hanu opet ima dobro grejanje, postavljen novi kotao

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Škola Gadžin Han
Novi kotao kupljen za 460.000 dinara; Foto: D. S.

Učenici Osnovne škole “Vitko i Sveta” u Gadžinom Hanu opet sede u toplim učionicama pošto je, prema rečima direktora Dragana Rančića, instaliran novi kotao. Sve prostorije škole od srede se propisno greju, pa nema problema tokom nastave.

Zbog zamene starog kotla novim, đaci u Gadžinom Hanu nisu dva dana išli u školu, ali su trećeg dana ove nedelje ušli u tople učionice. Stari kotao je procureo, kako je ranije rečeno, sredinom decembra, te je bilo problema tokom nastave - deca su, prema rečima roditelja sedela u jaknama, a neko vreme su bili i skraćeni časovi, dok nisu donesene grejalice i peći u učionice.

Sada je situacija u školi koju pohađa 120 đaka, prema rečima direktora, normalizovana. Novi kotao plaćen je iz opštinskog budžeta 460.000 dinara, dodaje, a još 160.000 bili su troškovi montaže i dodatne opreme.

Direktor škole objašnjava da su zaposleni u subotu sami demontirali i izvukli stari kotao, a da su majstori u ponedeljak i utorak montirali novi.

Uradili smo to još odmah ono kako smo po dogovoru sa Školskom upravom, sve što je bilo planirano tako je i urađeno. Grejanje normalno funkcioniše. Mi smo dva dana, ponedeljak i utorak obustavili školu zbog zamene kotla i za ta dva dana smo uspeli to da odradimo i od srede škola funkcioniše normalno - rekao je direktor škole.

Podsetimo, najproblematičnije bilo je, kako je kazao direktor, u učionicama na spratu jer je stari kotao zbog curenja izgubio kapacitet da greje sve prostorije. Inače pored tri učionice i računarskog kabineta na spratu, u prizemlju škole u Gadžinom Hanu je još pet prostorija za nastavu.


Problemi sa kotlovima i u Malči i Belotincu

Osim škole u Gadžinom Hanu, kotao je procureo i u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Belotincu, te su i tamo časovi bili skraćeni.

Kako kaže načenik Školske uprave Dragan Gejo, i za tu školu je kupljen kotao za 800.000 dinara, koji bi trebalo da se montira tokom raspusta. Do tada će učenici slušati nastavu na 19 stepeni.

Gubi kapacitet, nema onu snagu grejanja, ali imaju temperaturu od 19 stepeni - rekao je Gejo.

U školi u Malči je takođe dotrajao kotao i imaju u planu da nabave novi, kaže Gejo. Ipak, s obzirom na to da je sadašnji većeg kapaciteta u odnosu na potrebe škole, temperatura je odgovarajuća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: