Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 29. 1. 2020.

| Društvo

Školama u Leskovcu rotarijanci donirali novac i opremu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
donacija leskovac
Novac za Muzičku školu, dronovi za osnovce, foto: Rotari klub Leskovac

Novac sakupljen na humanitarnom koncertu koji je Rotari klub Leskovac organizovao početkom decembra prošle godine doniran je Muzičkoj školi "Stanislav Binički". Pored novca za Muzičku školu, leskovački rotarijanci donirali su IT opremu osnovnim školama u Razgojni i Vučju.

Rotarijanci su želeli da pomognu da učenici Muzičke škole odu na državna i međunarodna takmičenja, zbog čega su i organizovali koncert. Sav prikupljen novac, kaže predstavnik rotarijanaca Aleksandar Antanasijević, prebačen je njima. donacija rotarijanci leskovac Foto: Rotari klub Leskovac

Osim ovoga, u duhu svetosavske nedelje, isturenim odeljenjima Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Razgojni i Vučju donirali su IT opremu, a sve kako bi, kaže on, deca na savremen način učila.

Danas smo se okupili povodom školske slave, kako bismo donirali novac i opremu dvema školama na našem prostoru. Osim novca Muzičkoj školi, za osnovce u Vučju i Razgojni smo kupili bespilotne letelice, takozvane dronove, a direktorima škola i profesorima smo prezentovali na koji način se mogu koristiti u nastavni proces. Na ovaj način dajemo doprinos akcijama koje se odnose na podršku mladima i obrazovanju - rekao je Antanasijević.

donacija rotarijanci leskovac Foto: Rotari klub Leskovac Pokaznu vežbu bespilotnih letelica održao je član Interakt kluba Aleksa Davitkov.

Inače, donacija bespilotne letelice deo je akcije "Za lepšu školu" koju rotarijanci sprovode u pilot projektu Ministarstva prosvete.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bata

    11:54 // 29. 1. 2020.

    Ko su ti rotarijanci ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: