Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 4. 9. 2023.

| Društvo

Školi u Strelcu najviše priznanje Opštine Babušnica

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
babušnica
Dan opšine 6. septembar; foto: Lj. F.

"Septembarska nagrada" - najviše priznaje Opštine Babušnica koje se dodeljuje za Dan opštine 6. septembra, ove godine dodeliće se Osnovnoj školi "Dobrinka Bogdanović" iz sela Strelac, najstarije škole u lužničkom kraju, koja je osnovana 1843. godine.

Škola je ove godine obeležila 180 godina rada, a kako je obrazloženo, radi se o jednoj specifičnoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi koju pohađaju deca iz celog Pirotskog okruga, a koja je poznata po mnogim vannastavnim aktivnostima.

Osnovana je pri lokalnoj crkvi gde su se školovali sveštenici, a današnja zgrada izgrađena je šesdesetih godina prošlog veka, da bi 1985. bila renovirana i tada je dobila i zgradu internata.

Pored najvišeg priznanja dodeljuje se i zahvalnice, ove godine one će dobiti Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Opštine Vlasotince i Gadžin Han, Mesna zajednica i meštani sela Veliko Bonjince.

Zahvalnica će se dodeliti i kompaniji Lisca, RELOF Projektu, Programu Evropske unije EU PRO Plus, Programu Ujedinjenih nacija za razvoj, Udruženju građana Pogled sa juga, SUBNOR-u Babušnica, pesnikinji Veri Cvetanović, Lužničkom trkačkom udruženju Bohemians, Fudbalskom klubu Lužnica i najboljim studentima Jeleni Todorović i Dušanu Stojanoviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lovac na tigrove i pi2de

    18:46 // 4. 9. 2023.

    tigar tyres nista?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: