Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 4. 2. 2022.

| Društvo

Školska uprava Niš: Situacija stabilna, niko nije tražio potpuni prelaz na onlajn nastavu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
ucionica djaci foto ALEKSANDAR KOSTIC
Iz Sindikata prosvetara tražili prelazak na onlajn nastavu; Ilustracija; foto: A. Kostić.

Dok su iz niškog Sindikata prosvetnih radnika u više navrata upozoravali da je epidemiološka situacija u školama alarmantna i tražili hitnu reakciju nadležnih, v. d. načelnika Školske uprave Niš Predrag Nešović tvrdi da je situacija u školama u Topličkom, Pirotskom i Nišavskom okrugu stabilna i da nijedan direktor nije zahtevao potpuni prelazak na onlajn nastavu.

Nešović ističe da u svim osnovnim i srednjim školama u tri okruga važe modeli koje je utvrdio Tim za škole i da nijedna neće preći na onlajn nastavu.

S obzirom na to da se nastava odvija po neposrednom i kombinovanom modelu i da nema škola koje su potpuno prešle na onlajn nastavu ne možemo govoriti o tome da je veliki porast zaraženih učenika i nastavnika - navodi Nešović.

Iz Sindikata prosvetara ranije su se žalili i da je u nekim školama teško organizovati nastavu zbog velikog broja nastavnika zaraženih koronom, ali Nešović kaže da je obišao sve škole i da direktori u skladu sa potrebama obezbeđuju zamenu radnika.

Dodaje da direktori imaju obavezu da obaveste Školsku upravu ako postoje razlozi da škola pređe na onlajn časove, ali da za sada nema takvih zahteva.

Propisano je, da ukoliko postoje elementi za razmatranje prelaska na treći model nastave (onlajn) cele smene ili cele škole, direktor, bez odlaganja, obaveštava nadležnu školsku upravu i teritorijalno nadležni institut/zavod za javno zdravlje, koji procenjuje situaciju, utvrđuje epidemiološke rizike i donosi konačnu odluku o kojoj obaveštava školu - objašnjava Nešović.

Podsetimo, iz Sindikata prosvetara prošle nedelje upozoravali su da je u Nišu zaraženo preko 1.200 učenika i oko 200 nastavnika, a zvanične informacije o broju zaraženih u niškim školama novinari Južnih vesti zatražili su od Tima za škole i Ministarstva prosvete, ali oni još ne odgovaraju.

Tim za škole odlučio je da i naredne nedelje svi mlađi osnovci budu u učionicama, dok će stariji osnovci i srednjoškolci, kao i prošlih nedelja, nastavu pratiti po kombinovanom modelu, a odlučeno je i da bude produžen februarski raspust.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    10:26 // 6. 2. 2022.

    Cuj obiso sve skole i sve ok direktori njegovi referisu sve ok, sindikati se bune ali se necuju, deca ispastaju i tako u krug. U prevodu LUD ZBUNJENOG

  • Seljak

    15:00 // 5. 2. 2022.

    Postavili onog sajdžiju za ministra i on sada pametuje o on lajn nastavi, a ovi direktori ne smeju da se usprotive, niti neko od nastavnika i učitelja sme bilo šta predložiti ili pitati. Samo klimaju glavama i izglasavaju šta im se predloži inače će im dođe ona izblajhana većnica.

  • radivoje milenković

    09:47 // 5. 2. 2022.

    Da li iko, počevši od nadubudnog ministra, pomoćnika, sekretara, direktora zbog svojih jeftinih poena, razmišlja o decu, najvećem blagu koga sve manje imamo? Pa ko će da nam ide škole kad neme dece, koju svesno bezdušno uništavamo pričajući priče o pranju ruku i stavljanju maski! Za rad čega? Da su znali Koni, Bate i ostali i nas bi zaštitili. A da nisu u pitanju njihove vakcine? Deca su blago!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: