Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 23. 10. 2018.

| Društvo

Skoro 4 meseca od Vidovdana, najbolji niški đaci dobili Vidovdanske nagrade

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Dodela Vidovdanskih nagrada
Đaci napokon dobili pare od Grada; Foto: ni.rs

Dugoiščekivane novčane nagrade, konačno su dobili osnovci i srednjoškolci koji su se pokazali na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine. Kako navode na gradskom sajtu, Vidovdansku nagradu su dobila 244 učenika i 22 ekipe.

Ukupno 114 osnovaca nagrađeno je, kao i 17 ekipa iz osnovnih škola koje su se takmičile i osvojile neko od prva tri mesta, dok je je od srednjoškolaca nagrađeno 130 pojedinaca i pet ekipa. Fond za nagrade bio je oko 3,2 miliona dinara.

Za nagrade za postignute rezultate, iz budžeta Grada Niša su izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 3.195.000 dinara - naveli su na gradskom sajtu.

Inače, iako na sajtu Grada Niša piše da je ovo bio "drugi krug" dodele Vidovdanskih nagrada, nepoznato je kada se održao prvi krug, s obzirom na to da su i roditelji ukazivali na to da ova priznanja đaci nisu dobili u junu, na Vidovdan, kao što je bila tradicija.

S obzirom na to da se takmičenja po kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održavaju posle termina predviđenog za dodelu Vidovdanskih nagrada, danas je organizovan drugi krug nagrađivanja - navode na sajtu.

Podsetimo, sekretarka Sekretarijata za kulturu Marina Kostić je, posle negodovanja roditelja početkom jula, kazala da će nagrade biti podeljene do kraja školske godine, odnosno do kraja avgusta. Ovo je objasnila time što se čeka da se završe sva takmičenja koja se održavaju tokom godine. Međutim, kako ni sredinom septembra nije bila organizovana dodela, tada je kazala da će biti upriličena za desetak dana. Ipak, đaci su nagrađeni skoro četiri meseca od Vidovdana - 22. oktobra.

Inače, nagrade su za učenike, zavisno od nivoa takmičenja i osvojenog mesta, bile na nivou prošlogodišnjih i iznosile su od 6.000 do 12.000 dinara, dok su ekipe dobijale od 20.000 do 30.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pretrgli se

    19:54 // 23. 10. 2018.

    Kako ih nije sramota?! Da li su se bar izvinili deci zbog kasnjenja?

    • Tivat

      07:14 // 26. 10. 2018.

      A,ko da se izvini,fensi sekretarka koju interesuje samo njeno dete!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: