Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 21. 5. 2019.

| Društvo

Skoro 6 miliona dinara za podršku mladima u ruralnim krajevima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
poljoprivreda
Podrška mladima; Ilustracija; foto: Lj. M. arhiva

Suma novca koja se izdvaja za mlade koji žive u selima u okolini Niša značajno je uvećana u odnosu na ono što je planirano prilikom kreiranja budžeta, pa je umesto 1,5 miliona dinara, sada “narasala” na skoro 6 miliona. U Sekretarijatu za poljoprivredu kažu da će tako više mladih dobiti finansijsku pomoć, a raspisivanje konkursa se očekuje sledeće nedelje.

Čak 4,4 miliona dinara dodato je za podsticaj mladih u ruralnim krajevima, a sekretar Saša Stoiljković kaže da je razlog za to veliko ineteresovanje.

Inetersovanje mlađih ljudi je daleko veće nego pre. U dosadašnjem delu godine veliki broj mladih je otvorio svoja poljoprivredna gazdinstva i postoji velika zainteresovanost onih koji bi da se jave prvi put. Najviše ih je iz oblasti pčelarstva, ali ima i povrtara - kaže Stoiljković.

Da je interesovanje veliko videlo se i prošle godine kada je, kako je rekao sekretar, oko 300 mladih dobilo pomoć. Maksimalna suma koju će jedno gazdinstvo moći da dobije ove godine je 500.000 dinara.

Očekuje se da konkurs za raspodelu ovog novca bude raspisan od ponedeljka.

Inače, Sekretarijat za poljoprivredu, kako kaže Stoiljković, kroz 7 programa pomaže mladima na selu. Ukupna suma koja je predviđena za je 62,1 milion dinara, a sve detaljne informacije mogu se naći na sajtu niskoselo.com.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    13:01 // 22. 5. 2019.

    Svaka čast za sekretara! Kada bi ovako funkcionisali samo na svim nivoima!

  • Voja

    21:12 // 21. 5. 2019.

    Radi za sebe i niko mu ništa ne može. Čovek unapredio svoju poljoprivredu kod kuće. Kako postao načelnik tako srodnici krenuli da dižu plastenike. Nikad više para

  • Marko Janković

    18:33 // 21. 5. 2019.

    Dobar lik, narodski. Više puta sam bio kod njega i uvek mu otvorena vrata, prima svakog bez najave. Do mnogih direktora i sekretara nije moguće doći

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: