Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 5. 11. 2020.

Skoro 80 pešaka povređeno u Nišu od početka godine, oprez obavezan i kod njih, kao i vozača

pesacki-ilustracija-foto-ljjocic I pešaci moraju da budu oprezni u saobraćaju kao vozači; foto: JV/Lj. J.

U saobraćajnim nezgodama u Nišu u prethodnih devet meseci teže je povređeno 25 pešaka, lakše njih 50, a troje je preminulo u nesrećama u saobraćaju, podaci su niške policije. Profesor iz oblasti saobraćaja Vladimir Popović ovu statistiku tumači kao pogrešan odraz stvarnog stanja na putevima, napominje da pešaci spadaju u ranjive učesnike u saobraćaju i ističe da oni treba da budu oprezni isto koliko i vozači, jer i i svojim ponašanjem neretko izazivaju udese.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • bulevarac

    10:40 // 5. 11. 2020.

    Postaviti kamere na mosticu kod Merkatora i kazne ce pljustati , a pesaci mozda budu sigurniji. Trenutno je prelazak ulice opasan po zivot. U blizini je i skola i ogranicenje 30 km/h, a mnogi ne da ne prilagode brzinu vec hvataju i zalet i lete preko mostica. Nema opravdanja za jurnjavu u blizini osnovne skole.

  • čekaj, čekaj..

    11:12 // 5. 11. 2020.

    pešaci se nekada ponašaju kao da su na pešakom prelazu privilegovani i nedodirljivi. Koliko njih na pešačkom gleda u telefon, i roditelji sa decom isto, koliko njih ima slušalice u ušima. Blage veze nemaju koliko često su neuočljivi, sa tamnom odećom koja ne reflektuje ništa. Primetite pešaka i zakočite kada je na metar od branika. Stvarno, ko treba da bude kriv?

  • Stefan St

    11:32 // 5. 11. 2020.

    To je zato sto vozaci voze kao manijaci i nepostuju signalizaciju. Policije nigde, sepure se novim kolima po gradu a nigde da regulisu saobracaj. Pravac od zeleznicke stanice ka metrou kao poligon za formulu 1, vozi se i preko 80 a policije opet nigde. Nisu krivi ni pesaci ni vozaci, policija je sto ne radi svoj posao

  • Mara

    12:04 // 5. 11. 2020.

    Narod zbunjen sluđen od svega a više ne gleda ni gde ide

  • Pešak

    13:39 // 5. 11. 2020.

    Najopasniji pešački na svetu je u N. Tomic kod policije, ko prelazi razumeće.

  • Milan

    14:59 // 5. 11. 2020.

    Ja bi na svaku raskrsnicu postavio bilbord sa pravima i obavezama pesaka i biciklista u saobracaju. Kad ih vec roditelji i skola nisu naucili kako se prelazi ulica, da tel i slusalice u usi ne moze, da mora da zastane i da pogleda levo i desno pa tek onda da prelazi a ne da izleti na ulicu, da bicikla ne sme da se vozi na pesacki nego mora da se gura, makar ih bilbordima obavestite da se nauce

    • Vozac

      15:09 // 5. 11. 2020.

      Takodje vozač kada prilazi pešačkom prelazu ili školi treba da prilagodi brzinu i onda nema problema. Ako je ograničenje 30km/h zasto se juri 60-70? Za vožnju bicikle preko pesačkog se slažem.

  • samo bahato

    15:23 // 5. 11. 2020.

    U civilizovanim zemljama na pesacki ne staju samo arapi, crnci i mozda neki balkanoid. Sledeci put kada proletite preko pesackog prelaza shvatite da i vasa deca i familija prelaze ulicu , pa i oni jednog dana mogu biti zrtve bahatog vozaca.

  • Dzamutka

    20:03 // 5. 11. 2020.

    Profesore, nehajno ste izazvali ,u komentarima, svadju vozaca i pesaka. Pravo pitanje je, gde je misljenje i preventiva, onih, koji su zaduzeni i placeni, za bezbednost svih ucesnika u saobracaju ?Oni samo izlaze na teren, kad se nesreca desi,uvidjaj !

  • JUGOISTOK

    23:38 // 5. 11. 2020.

    Bicikl se ne sme voziti preko pešačkog, nego gurati! Po zakonu i bicikl je vozilo ! To je kao kod bi autom prelazio preko pešačkog !!!!

    • Dima Nis

      09:46 // 6. 11. 2020.

      Ko jos prelazi autom preko presackog? Ja inace guram auto preko

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: