Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:19, 4. 3. 2016.

| Društvo

Skoro hiljadu Nišlija na anti-NATO protestu (foto)

Autor:N. M. Izvor:Južne vesti
VAK-3875
Okupljanje na Trgu kralja Milana, pa šetnja glavnim gradskim ulicama; foto: Vanja Keser

Na protestu, koji su zbog sporazuma Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške,  organizovali “Srpski sabor Zavetnici” i “Patriotski pokret Srbije”, na Trgu kralja Milana okupilo se oko 1.000 Nišlija.

Među okupljenima bilo je i članova drugih “patriotskih organizacija”, koji su, kako kažu, tu da “skrenu pažnju na vremena u kojima je Srbija bila žrtva agresije”. Prisutni su nakon intoniranja srpske himne minutom ćutanja odali poštu svim stradalima od NATO agresije.

VAK-3934 Na protestu i slike stranih zvaničnika; foto: Vanja KeserBivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, koji predvodi “Patriotski pokret Srbije”, rekao je na protestu da je zakon o saradnji sa NATO alijansom ponižavajuć.

Ponižavajuće je i da građani Srbije u svojoj zemlji gledaju vojnike koji su do juče ubijali našu decu i bili na strani OVK – rekao je Dikić.

Portparolka “Srpskog sabora Zavetnici” Milica Đurđević istakla je da je današnji protest pokazatelj da je nedavno održani beogradski skup pokrenuo talas promena i buđenja nacionalne snage.

Naša poruka je da Srbija nikada neće biti NATO kolonija. Ovaj zakon tumačimo kao svojevrstan vid okupacije i pozivamo rukovodstvo da raspiše referendum. Ako se to ne desi, 27. Marta, organizovaćemo još jedan skup u Beogradu - navela je Đurđevićeva.

VAK-3838 Položeni venci na spomenik stradalima u bombardovanju 1999; foto: Vanja KeserAdvokat Goran Petronijević, predsednik “Pokreta za Srbiju” kritikovao je rad skupštine rečima da većina ljudi u skupštini “na njihovu sramotu i veliku žalost nije ni znala za šta je glasala”, a da su se oni koji su želeli da izmanipulišu “namerno sakrili iza skupštine”.

Prisutnima su se, između ostalih, obratili i Andrej Fajgelj, kao i pojedini predstavnici organizacije “Srbska čast.”

Nakon protesta u centru grada, okupljeni su prošli centralnim ulicama ka Hramu Svetog cara Konstantina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    13:46 // 6. 3. 2016.

    Niko se ne buni što radi za 200 evra 7 dana u nedelji bez radnog staža. Stavili ste Putinovu sliku, mislite da će Putin da vas klacka na kolenima. Gde su bili rusi 1999. godine? Većina vas je pobegla od služenja vojnog roka, a 1999. niste ni bili rođeni i ne znate kako je to kad Nato baca bombe. Hvala za objavu komentara.

  • Zoki

    22:07 // 5. 3. 2016.

    Najveci problem danas u Srbiji je NATO,cccc.

  • mira

    16:14 // 5. 3. 2016.

    Vandalizam...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: