Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 6. 7. 2021.

| Društvo

Skoro polovina đaka niške škole sa Vukovom diplomom, direktorka kaže rezultat posvećenog rada

Autor:U. K.Izvor:Južne vesti
Škola Sveti Sava
Najviše Vukovaca u OŠ "Sveti Sava"; foto: T. R.

Gotovo polovina malih maturanata OŠ “Sveti Sava”, njih 54, ove godine ima Vukovu diplomu, a čak 49 “vukovaca” je u OŠ “Dušan Radović”. Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da đaci ovih škola godinama pokazuju zavidne rezultate i van Nišavskog okruga, ali da se lično ne slaže sa brojem “vukovaca” u školama.

Ove godine u OŠ “Sveti Sava” čak 54 đaka, od ukupno 119, osmi razred je završilo sa Vukovom diplomom.

Za direktorku ove škole Sanelu Taranu veliki broj “vukovaca” je normalan jer je generacija bila izuzetno jaka i rezultat je posvećenog rada nastavnika. Dodaje i da su đaci prethodnih godina učestvovali na republičkim i okružnim takmičenjima sa kojih su doneli dosta nagrada.

Ja sam očekivala i malo bolji rezultat na završnom ispitu s obzirom na to koliko je generacija bila jaka ali rezultati govore u prilog tome da naši nastavnici nisu dozvoljavali da se prepiše - navodi direktorka “Sveti Save”.

Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da su ove dve škole na spoljašnjem vrednovanju ocenjene visokim ocenama, ali da bi u svim školama moralo da bude barem 10 odsto manje “vukovaca”.

To su nam vrhunski đaci i oni ostvaruju rezultate i van Nišavskog okruga, ne samo ovde u Nišu. Što se mene lično tiče, mislim da je previše “vukovaca”, ne u te 2 škole, nego generalno. Ali kriterijumi su pali odavno, nisu oni od juče. Taj broj “vukovaca”, ja se protiv toga uvek bunim i na svakom sastanku direktorima škola ukazujem na to - kaže Gejo.

Đaci OŠ “Sveti Sava” i OŠ “Dušan Radović” su na ovogodišnjem završnom ispitu ostvarili dobre rezultate sa prosekom od preko 30 poena na nivou škole.

Podsetimo, najbolji rezultat ostvarili su đaci OŠ “Branko Radičević” iz Gabrovca sa prosekom 31,96 i đaci specijalnog odeljenja u Gimnaziji “Svetozar Marković” koji su ostvarili 37,34 poena na završnom ispitu.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: