Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 6. 7. 2021.

Skoro polovina đaka niške škole sa Vukovom diplomom, direktorka kaže rezultat posvećenog rada

Škola Sveti Sava Najviše Vukovaca u OŠ "Sveti Sava"; foto: T. R.

Gotovo polovina malih maturanata OŠ “Sveti Sava”, njih 54, ove godine ima Vukovu diplomu, a čak 49 “vukovaca” je u OŠ “Dušan Radović”. Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da đaci ovih škola godinama pokazuju zavidne rezultate i van Nišavskog okruga, ali da se lično ne slaže sa brojem “vukovaca” u školama.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • vukovcima treba prepisivanje!?

    10:49 // 6. 7. 2021.

    Da li je sada jasnije zbog čega vlasnici privatnih firmi izbegavaju da zaposle ljude koji su imali Vukovu diplomu i visok prosek na državnom fakultetu?
    Za rad ti treba osoba sa dobrom osnovom za nadogradnju, a ne deca roditelja koji imaju dobre veze svuda i mogu sve da proguraju, ali ne i da obezbede deci neophodno znanje.

    13
    • Zna se šta treba našim privatnicima

      11:42 // 6. 7. 2021.

      Da radiš za minimalac, bez radnog vremena, koliko dana ti gazda kaže. I naravno, da ćutiš i budeš zahvalan tom privatniku što ti daje minimalac, a on ide na letovanje novim kolima. Zato mu ne trebaju Vukovci, niti ljudi sa bilo kakvom diplomom.

  • Borko

    11:35 // 6. 7. 2021.

    Prirodno je i normalno, da od 30 đaka 2 budu vukovci, 5 odličnih, 8 vrlo dobrih, 10 dobrih i 4 dovoljnih i 1 ponavlja razred. Sve ostalo što nije +/-2 od navedenog je nerealno i neprirodno, odnosno degradacija vrednosnog sistema u našim današnjim školama.

    7
    • Ja

      11:58 // 6. 7. 2021.

      Ko to određuje šta je normalno, vi?

  • Ja

    11:59 // 6. 7. 2021.

    Deca uspešnih roditelja itekako mogu da budu dobri đaci i studenti, ne stavljajte ih u isti koš sa maminim i tatinim sinovima i ćerkama

    15
  • Profesor

    12:23 // 6. 7. 2021.

    Nije u redu izdvojiti bilo koju školu ovakvim komentarom. Manje-više, u svim školama i na svim nivoima situacija je slična – kriterijumi su znatno niži u odnosu na situaciju pre tridesetak godina. I to važi za sve ocene. Dakle, ako oni sa visokim prosekom znaju malo, oni sa nižim prosekom znaju još manje. Ako oni sa državnih fakulteta znaju malo, oni sa privatnih znaju znatno manje...

    2
comments_report_caption
comments_report_notice
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: