Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:03, 15. 2. 2019.

| Društvo

Skraćeno radno vreme i besplatan parking tokom Dana državnosti

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Parking servis
Besplatan parking za Dan državnosti; foto: JV

Tokom praznovanja Dana državnosti, u petak, 15. i subotu 16. febraura u Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu i Prokuplju ustanove kulture neće raditi, dežurni će biti lekari i apotekari, a parking se neće naplaćivati.

Dom zdravlja u Nišu radiće uobičajeno, od 7 do 20 sati, a u istom periodu dežuraće i lekari na infuzionom punktu u zdravstvenoj stanici “Čair”. Medicinske sestre na terenu će biti od 7 do 20 sati, a patronažne od 7 do 14.

Stomatolog će građanima biti dostupan 24 sata u prostorijama Hitne pomoći. Služba za laboratorijsku dijagnostiku radiće od 7 do 14 sati, dok će punkt u Rajićevoj ulici raditi od 7:30 do 14:30 - kažu u Domu zdravlja.

U dane praznovanja dežurna će non-stop biti apoteka “Ćele kula” u centru Niša, dok će apoteke “Čegar”, “Durlan plus”, “Mediana”, “14. oktobar” raditi skraćeno, od 8 do 15 sati. U petak će od 8 do 15 sati raditi apoteke u Malošištu i Gadžinom Hanu, a oba dana će skraćeno raditi apoteke u Doljevcu, Aleksincu, Merošini i Ražanju.

Parking se neće naplaćivati, a gradski prevoz voziće po nedeljnom redu vožnje.


U Pirotu dežurni lekari i Pošte

Lekari će u Pirotu dežurati u oba dana praznovanja, a dežurne će biti i Pošte, dok se parking neće naplaćivati.

Služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih radiće od 7 do 19 sati, a isto radno vreme imaće i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Stomatolozi će u Pirotu raditi od 7 do 17 sati, dok će Hitna pomoć dežurati celog dana.

Apoteka “Karlo Skacel” na Crvenom trgu u centru Pirota neprestano će dežurati, dok će apoteka u pazarskom delu grada kod Doma zdravlja raditi od 7 do 19 sati. U Dimitrovgradu će apoteka “Higija” raditi od 8 do 16 sati, dok će u Babušnici raditi skraćeno od 8 do 15 sati.

U Pirotu će dežurna biti Pošta u Ulici Srpskih vladara koja će raditi u petak i subotu od 8 do 15 sati, a ona na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada radiće non-stop. Pošte u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici neće raditi.


Besplatan parking i u Leskovcu

Tokom praznovanja Dana državnosti, u petak, 15. i subotu 16. februara u Leskovcu se neće naplaćivati parking. Neće raditi ni ustanove kulture, Uslužni centar, a dežurna će biti glavna Pošta u Ulici Svetozara Markovića koja će raditi od 8 do 15 sati.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja i koje neće raditi 15. i 16. februara.

Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozara Markovića radiće u periodu od 7 do 20 sati, kada će pacijente primati i Dečiji dispanzer.

Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


Dežurstva i u Vranju

Zbog predstojećih neradnih dana, u vranjskom Domu zdravlja organizovano je dežurstvo, dok će lekari u Bolnici raditi 24 sata.

Radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranje, od 7 do 19 sati, i to službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, radnika, dece školskog i predškolskog uzrasta, kao i Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Hitna pomoć radiće bez pauze, a isto radno vreme biće i u Opštoj bolnici koja će raditi 24 sata. Urgentna medicina radiće u novom Hirurškom bloku.

Non-stop će raditi garaže u Ulici Kneza Miloša i Carinski terminal, koje će usluge naplaćivati uobičajeno, dok je parkiranje na obeleženim mestima u Vranju besplatno.


Neradni dani i u Prokuplju

U dane praznovanja, 15. i 16. februara, Dom zdravlja radiće od 7 do 19 sati, dok će Hitna pomoć raditi non-stop.

U Opštoj bolnici “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Gradska apoteka u Prokuplju dežuraće od 7 do 20 sati u objektu u centru Prokuplja, dok Pošta neće raditi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivanche

    18:49 // 15. 2. 2019.

    A što svuda vidim znak navoda kako se otvara gore "reč" zar nije pravilno ,,reč" engleski jeste gore ali kod nas se otvara dole a zatvara gore.

    • Миле

      12:33 // 16. 2. 2019.

      А латиница Вам не смета?

  • Radnik

    14:53 // 15. 2. 2019.

    Bas lepo, a u leoniju rade i za praznik!

  • Mara

    11:14 // 15. 2. 2019.

    Sto za privatnike ne važi naravno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: