Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 12. 1. 2012.

| Društvo

Skup "Savremena proizvodnja povrća"

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
uprava za poljoprivredu

Skup povrtara južne Srbije pod nazivom "Savremena proizvodnja povrća" biće održan 27. januara u Belom holu Doma Vojske u Nišu.

Organizatori ovog skupa su Uprava za poljoprivredu i Udruženje Niški povrtar.

Slične skupove do sada je organizovao Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu sa udruženjem Vojvođanski povrtar, ali na jugu Srbije ovo je prvi put.

- Mi smo nekoliko godina bili tamo i posećivali njihovu manifestaciju i naši poljoprivredni proizvođaci su bili zadovoljni tim posetama, pa smo ovom prilikom odlučli da nešto tako organizujemo i kod nas. S obzirom na to da se ovakav skup ne organizuje nigde južno od Beograda, ovo je prvi put da se neko upušta u organizaciju takvog skupa - kaže Slobodan Dudić iz Uprave za poljoprivredu.

O tome da je za učešće na skupu veliko interesovanje govori i činjenica da se za kratko vreme prijavilo petnaestak firmi iz  Niša i regiona, među kojima su hemijske i semenske kuće, kao i proizvođači opreme za navodnjavanje. Hol Doma Vojske može da primi oko 20 izlagača, tako da ima još par mesta za prijavljivanje zainteresovanih firmi.

Za vreme trajanja skupa biće organizovana i predavanja koja će obuhvatiti razne teme, od proizvodnje kvalitetnog semena povrća do tehnologije proizvodnje paprike, ali i drugih kultura.

- Ovaj skup je izuzetno značajan jer ćemo na jednom mestu okupiti proizvođače sa juga Srbije, sve firme sa kojima sarađujemo i eminentne profesore koji će nam ovom prilikom predstaviti i dostaviti najnovija saznanja iz oblasti proizvodnje povrća na ovom području. Najvažnije je da ljudi saznaju koje nas novine očekuju, a s obzirom na to da su se pojavile štetočine i bolesti u našim zasadima i koje bismo mere trebali da preduzmemo da bismo imali što manje gubitaka - kaže Dejan Lazić iz Udruženja Niški povrtar.

Skup počinje u 8 sati, a svi zainteresovani proizvođaci mogu da se prijave na sajtu ili da pozovu Upravu za poljoprivredu gde mogu dobiti konkretnije informacije.

Prisustvovanje skupu i predavanjima je besplatno i otvoreno je za sve poljoprivrednike, kao i sve zainteresovane da se više informišu o savremenoj proizvodnji povrća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: