Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 30. 10. 2014.

| Društvo

Skup o Nacionalnoj strategiji civilnog društva u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
civilno-dr.jpg
Skup u Vranju

U toku je rad na izradi Nacionalne strategije razvoja i uloge civilnog društva u procesu evropskih integracija u naredne četiri godine povodom čega je u Vranju održan sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave.

U cilju dobijanja povratnih informacija od predstavnika civilnog sektora širom Srbije održavaju se konsultativni sastanci sa predstavnicima lokalnih samouprava i organizacijama civilnog društva kako bi svi uzeli učešće u procesu izrade Nacionalne strategije za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Srbiji u periodu od 2014 - 2018. Godine.

Otvarajući skup u Vranju, gradonačelnik Zoran Antić istakao je da je danas smisao modernog građanskog društva nezamisliv bez jakog civilnog sektora, te da je u svemu tome značajna uloga Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, posebno u narednom periodu, u procesu pridruživanja EU.

Skupu je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je takođe pohvalio rad Vlade Srbije u smislu stvaranja strategije i istakao da je jedan od problema kojima će se baviti Strategija, finansiranje projekata organizacija civilnog društva, naročito iz budžeta lokalnih samouprava.

2 Direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Ivana Ćirković je rekla da će Nacionalna strategija posebnu pažnju posvetiti boljem i konkretnijem uključivanju organizacija civilnog društva  u proces donošenja odluka na svim nivoima.

Ideja je da se posle ovih konsultativnih sastanaka širom Srbije kreira Akcioni plan, a zatim početkom godine i održi javna rasprava - rekla je Ćirkovićeva.

Prema njenim rečima, izuzetno je važan i način uključivanja građana u proces donošenja odluka, i to posebno na lokalnom nivou.

U Vranju se razgovaralo o socijalnom preduzetništvu, volontiranju, neformalnom obrazovanju, organizacijama civilnog društva kao pružaocu usluga I drugim stvarima, a jedan od predloga je bio da se osnuje kancelarija za saradnju sa civilnim društvom na lokalnom nivou.

Ovakvi skupovi su već održani u sedam gradova i opština, a nakon Vranja, o ovim pitanjima razgovaraće se najpre u Nišu, a zatim i u Kragujevcu.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: