Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 30. 10. 2012.

| Društvo

Skuplje autobuske karte u Nišu?

Autor:Maja Micić, Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
g
foto: jgpnis.rs

Direkcija za javni prevoz najavila poskupljenje pojedinačnih bus-karata u narednih dvadesetak dana. U Gradskom veću kažu da o tome "tek treba da se razgovara".

Prema najavama, cena mesečnih i polumesečnih karata ostaće nepromenjena, ali će kartice koje se kupuju kod konduktera u autobusu, sa 45 poskupeti na 50 dinara u prvoj zoni, sa 60 na 70 u drugoj i sa 75 na 80 u trećoj. Jedino će u 4. zoni ostati 90 dinara.

U Direkciji tvrde da je reč o inicijativi prevoznika, a da se očekuje i da gradska Uprava za saobraćaj formalno to prosledi Gradskom veću već u narednih nekoliko dana.

Načelnik Uprave za saobraćaj Miodrag Brešković odbio je da komentariše najavljeno poskupljenje, a u Gradskom veću kažu da o tome "tek treba da se razgovara".

- To je inicijativa prevoznika još iz ranijeg perioda, ali o tome tek treba da se razgovara - kaže Mihajlo Zdravković gradski većnik.

Međutim, prevoznici demantuju da su oni tražili poskupljenje.

- To je predlog Direkcije, a od nas su tražili samo saglasnost - kaže Vlada Milanović, direktor Transprodukta.

Da poskupljenje nije tražio potvrđuje i direktor Aerodroma, Dragan Bugarinović.

Poslednji put gradski prevoz u Nišu poskupeo je 1. januara ove godine. I tada je povećanje bilo u proseku za 5 dinara. Kao obrazloženje tada su navedeni veliko poskupljenje goriva, ali i izmene u režimu saobraćaja.

Prevoznici plaćeni po kilometru

Podsetimo, putnike u Nišu voze autobusi 5 prevoznika - Nišekspres, Ćurdić, Lekon, Transprodukt i Aerodrom.

Ali, zarada prevoznika ne zavisi od cene autobuskih karata, već njima Grad isplaćuje po pređenom kilometru svakog pojedinačnog autobusa.

Tačnije, novac od prodatih karata ne ide prevoznicima, već se uplaćuje u budžet Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kondukter

    10:46 // 31. 10. 2012.

    plaćeni po kilometru im aju obavezu da određen broj autobusa izađe na liniju svaki autobus (od 7-8 u smeni)"promaši" po jedan dva polaska koji se naravno plate prevozniku čist ćar
    drugo pare koje grad odvaja za konduktere (oko 33000 bruto od kojih je poslodavac dužan da plati soc i penzisko osiguranje što bi kondukteru pripao minimalac od 22000 poslodavac im plaća po dnevnici 750 dinara ostatak zadržava za sebe uz napomenu da nije radnicima platio socijalno i penzisko za 2011 i ovu godinu

  • hedonist

    08:02 // 31. 10. 2012.

    autobusi su nam na nivou firme krstic iz filma""ko to tamo peva"!nije problem tih 5 din,vec stroka ,nekultura i nevaspitanje osoblja autobusa.

  • Bole

    23:43 // 30. 10. 2012.

    mora se isplati Bekutin honorar za koncert!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: