Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 30. 10. 2012.

Skuplje autobuske karte u Nišu?

g foto: jgpnis.rs

Direkcija za javni prevoz najavila poskupljenje pojedinačnih bus-karata u narednih dvadesetak dana. U Gradskom veću kažu da o tome "tek treba da se razgovara".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Juznjak

    12:06 // 30. 10. 2012.

    Za sta da placam skuplju kartu ?
    Da nije mozda Nis-ekspres pustio u saobracaj moderne autobuse ???
    Kad izadjes iz autobusa noge ti se tresu.
    Da nisu mozda i ostali prevoznici , modernizovali svoje autobuse ?
    Bruka !

    • hm

      13:31 // 30. 10. 2012.

      Ja se odavano ne vozim gradskim busevima. Ne zato sto ide autom vec zato sto pesacim. Em zdravije, em jeftinije. A Nis je taman toliki da mozes da ga prepesacis bez mnogo muke.

    • zvrk

      13:43 // 30. 10. 2012.

      Juznjak skroz si u pravu kupi auto, litar goriva 165 din i boli te uvo vozis se ko kralj!

  • Svedok

    12:09 // 30. 10. 2012.

    Mozda planiraju nabavku ovakvih autobusa ?

    http://www.youtube.com/watch?v=Tz0FVUeSXfw&feature=player_embedded

  • milan

    13:09 // 30. 10. 2012.

    ja sam za posklupljenje prevoza za tih 5dinara..
    taman sad znam da je 50dinara preovoz i vise ne moram da skupljam po 5dinara sitno za karu...

  • Boki

    13:10 // 30. 10. 2012.

    zasto da poskupe? ako je zbog cene goriva, to ne stoji, jer je za autobuske prevoznike i taksiste uveden povracaj novca za gorivo, tako da se na njih ne odnosi povecanje goriva tj ne pogadja ih.

  • Vladimir Tomovic

    13:16 // 30. 10. 2012.

    Josh ste stavili sliku Nish-Ekspresovog autobusa!Da opet Ekspres bude kriv za poskupljenje.Sledeci put postavite sliku Lekonovog ili Transproduktovog autobusa.Jer im radnici mesecima nisu primili platu.A za socijalni,zdrastveno i penziono da ne prichamo!

    • Skorpion94

      13:58 // 30. 10. 2012.

      Nauci da pises! :)

  • Goran

    13:44 // 30. 10. 2012.

    Mora da poskupi,da bi se obezbedile plate za onih novoprimljenih 20 kontrolora kontrole.

  • zvrk

    13:47 // 30. 10. 2012.

    Juznjak skroz si u pravu, kupi auto, litar goriva ti je 165 din i boli te uvo! Vozis se ko kralj!

  • Ananga

    13:54 // 30. 10. 2012.

    Kao da sam do sada placao 45 dinara za kartu... Skoro svaki kondukter u Lekonovom busu "nema" tih 5 dinara kusura. Par puta se desavalo da kondukter tokom cele linije to prica putnicima. Shvatam da ne primaju redovno platu ali to sto rade je jadno

  • bla bla

    15:10 // 30. 10. 2012.

    Kako bre nije sramota Direkciju sto trazi poskupljenje! Dokle bre vise da nas deru! Vise verujem da Direkcije trazi to poskupljenje, nego sto to traze prevoznici. Alo bre, pola grada nije zaposleno, a vi `ocete da poskupi kao u Beogradu! Pa u BGu svi zivi rade i normalno da mogu da poskupe kartu, jer imaju da plate. Sramota vise da pljackate sopstveni narod u Nisu! Dosta vise sa povecanjem cena karata! Da je ovo normalna drzava, preispitala bi se sva ta pljacka naroda i neko bi visio, tj.odgovarao! Ali posto nije normalna drzava, vlast pljacka li pljacka!

  • Kum

    15:37 // 30. 10. 2012.

    Luda kuca!Kad su oformirali direkciju za saobracaj,pricali su kako ce biti bolji prevoz sa novim autobusima,veci broj polazaka.A od toga samo dva prevoznika imaju bolje autobuse,red voznje je gori ili ostao isti kao u doba Nis ekspresa.Mislim na prigradske i pojedine gradske linije,pogotovo subotom i nedeljom!I naravno sve strucnjak do strucnjaka radi u direkciji za saobracaj,sa diplomama Medicinskog,Elektronskog,Gradjevinskog,Pravnog,Ekonomskog fakulteta.Ako u opste i imaju te diplome!I za koga poskupljenje kad ce sve isto da ostane!

  • Razlog poskupljenja

    16:25 // 30. 10. 2012.

    Nema obrazoženja zbog čega hoće da poskupe prevoz,nijedan razlog nije naveden, jer to lični hir novog direktora Jovanovića Miljana onog što ojadio Parking dokazani stručnjak za kriminal pa sad hoće da sredi i prevoz. A što se tiče prevoznika karta može da bude i besplatna oni su plaćeni po kilometru i u opšte ih se cena ne tiče. Jasno se vidi ko stoji iza povećanja!!!

  • Jovan Nikolic

    17:00 // 30. 10. 2012.

    Vise ce da se isplati da cetri coveka koji cekaju bulevarac u centru lepo pozovu taksi i izadju kod parka SV Save

  • Dragan

    18:57 // 30. 10. 2012.

    Bravo! Gde li ce otici ta razlika od 5 dinara? Na nove autobuse sigurno nece, sledece godine je tender za javni gradski prevoz. Uostalom, Nis ima jedan od losijih voznih parkova u Srbiji sto se tice vecih gradova. Za malo vise para moze da se obnovi ceo vozni park, svih prevoznika a ne samo Nis Ekspresa koji je i dalje dominantan u Nisu. Vecina autobusa ne ispunjava uslove na linijama koje voze, a za cenu karte koja se naplacuje ljudi ocekuju da ih sada voze "svemirski brodovi". Nazalost, to se nece desiti, vozicemo se ovim autobusima dok ne sazreju za gvozdje, e onda ce izaci prototipovi, kao sto radi Nis Ekspres :)

  • Bole

    23:43 // 30. 10. 2012.

    mora se isplati Bekutin honorar za koncert!

  • hedonist

    08:02 // 31. 10. 2012.

    autobusi su nam na nivou firme krstic iz filma""ko to tamo peva"!nije problem tih 5 din,vec stroka ,nekultura i nevaspitanje osoblja autobusa.

  • kondukter

    10:46 // 31. 10. 2012.

    plaćeni po kilometru im aju obavezu da određen broj autobusa izađe na liniju svaki autobus (od 7-8 u smeni)"promaši" po jedan dva polaska koji se naravno plate prevozniku čist ćar
    drugo pare koje grad odvaja za konduktere (oko 33000 bruto od kojih je poslodavac dužan da plati soc i penzisko osiguranje što bi kondukteru pripao minimalac od 22000 poslodavac im plaća po dnevnici 750 dinara ostatak zadržava za sebe uz napomenu da nije radnicima platio socijalno i penzisko za 2011 i ovu godinu

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: