Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 29. 5. 2014.

| Društvo

Skupština Prokuplja: smena predsednika Opštine

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
ljubisa-djurkovic.jpg
foto: prokuplje.org.rs

Na sednici Skupštine Prokuplja, koja je zakazana za petak, doći će do smene dosadašnjeg predsednika Opštine Prokuplje Ljubiša Đurković (SPS), a na njegovo mesto biće postavljen Miroljub Paunović (SPS), saznaju Južne vesti.

Dobro obavešten izvor iz vrha vladajuće koalicije koju čine SNS sa svojim manjim koalicionim partnerima i SPS koji u lokalnoj Skupštini od 55 odbornika imaju 41, kaže da je razlog smene pokušaj da se novim ljudima poboljša efikasnost rada lokalne samouprave. 

Ipak, Đurković je kratko prokomentarisao za Južne vesti da on nije dobio zahtev za razrešenje i da smena predsednika Opštine Prokuplje uopšte nije na dnevnom redu sutrašnje sednice.

- Očekujem sutrašnju Skupštinu, a pošto smene nema u dnevnom redu, ako je bude, biće kao dopuna - kazao je Đurković.

On je izjavio da je pre dva dana podneo ostavku na mesto predsednika Opštinskog odbora SPS.

Kako saznajemo, doći će i do promene nekih članova Opštinskog veća iz redova SPS, a u opštinu će ući kao savetni predsednika i Miodrag Lakićević nekadašnji generalni direktor Kompanije „Hissar“ koji je devedesetih godina bio i predsednik Izvršnog odbora grada Niša.

On je i ključni čovek buduće loaklne samouprave, koji će prvo pročešljati lokalni budžet.

- On će prvo proveriti finansije. Ne očekujemo ništa pompezno u ovom prvom trenutku, ali se nadamo ozbiljnijim potezima za par meseci. Cilj ovih promena je da se postavi stabilno rukovodeće telo, koje će da unapredi našu opštinu- dodaje naš izvor.

Spekuliše se i o smeni zamenika predsednika Opštine Prokuplje Milice Erić (SNS) , koja će uslediti kasnije kao i o smenama odlređenih načelnika i direktora Javnih preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Radnik Hisara al neznam dokle

    11:15 // 31. 5. 2014.

    Sto se plasite Lakicevica kad niste radnici opstine?Ovim komentarima protivu njega javljajuse oni koji su ga isterali iz Hisara i samim tim upropastili fabriku.Sve sto je bilo dobro upropasceno je.

  • Usud

    22:55 // 29. 5. 2014.

    Kakva ujduruma Sive eminencije( Laketic): Predsednik Opstine Perunovic, kljucni covek njegov savetnik Lakicevic(SPS-ovac smenjuje kolegu,savetuje ga Milosevicev nestranacki kadar).Potop razuma ilogike

  • zvoncica

    17:43 // 29. 5. 2014.

    Teško nama sa tim lakicevicem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: