Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 5. 7. 2010.

| Društvo

Skupština dala zeleno svetlo za Juru i Dajteh

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Skupština grada

Većina od 37 odbornika u niškoj skupštini izglasala je odluku kojom daje mogućnost gradonačelniku Niša, Milošu Simonoviću, da besplatno ustupi zemljište kompanijama “Jura” iz Koreje i Italijanskom “Dajtehu” za gradnju fabrika u radnoj zoni Donje Međurovo.

Milan Ranđelović, prvi čovek Kancelarije za lokalne ekonomski razvoj u kabinetu gradonačelnika, objasnio je da “Jura” planira gradnju u septembru, dok bi “Dajteh” to učinio kasnije. “Jura” ima u planu zapošljavanje 1.500, a “Dajteh” 400 radnika.

- Odbornici su sada dali saglasnost da gradonačelnik može ugovorom da ustupi zemljište, ali da bi se to ostvarilo, potrebno je još da i Vlada Srbije to dozvoli. Ovim se grad Niš složio da ne naplati naknadu za uređivanje zemljišta, dok bi takse normalno plaćali i obavezali se da će postići punu upošljenost - rekao je Ranđelović.

Predstavnici radikala i Liberalno demokratske partije zatražili su garanciju čelnih ljudi grada “da najava dolaska ove dve kompanije ne prođe kao obećanja da će u Nišu poslovati kompanija Sažem ili neke druge firme zbog kojih je ostalo samo mrtvo slovo na papiru”

Miloš Grozdanović, odbormnik LDP rekao je na sednici da “Jura ne poznaje sindikalno udruživanje radnika što nije dobro za zaposlene u toj kompaniji”.

- Garant dolaska “Jure” i “Dajteha” smo ja i Gradsko veće. Neki zameraju što im nije ponuđena Elektronska industrija za početak rada. Sada mogu da kažem da je to bilo u planu, ali su partneri iz Koreje, ipak hteli sami da izgrade fabriku. Ove dve firme oko 90 odsto proizvoda izvoze tako da će njihovim radom porasti ukupan učinak privrede u niškom regionu - kazao je gtradonačelnik Niša, Miloš Simonović.

Na komentare opozicije da je bolje bilo da su Grad Niš i Vlada Srbije novac za zapošljavanje i besplatno zemljište dali nekoj domaćoj firmi, Simonović je rekao da su prioritet imale inostrane firme jer, kako je rekao, one u Srbiju ne donose samo znanje i tehnologiju, već i tržište.

Miloš Simonović, gradonačelnik o značaju subvencija države za novozaposlene radnike

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JU361

    23:16 // 6. 7. 2010.

    Pa ako je gradonacelnik "garant" za neki posao onda laku noc!

    Covek jos pre par nedelja najavljivao u Podgorici osnivanje kompanije "Master Airways" a sada nema nista od tog posla! Crnogorci odustali do daljnjeg :)

    Bravo, gospodine!! U pocetku sam Vam verovao, ali sada Vam verujem kao i DSSu, SNSu i "ostalim" strankama....

  • IVORY

    16:03 // 5. 7. 2010.

    Domacoj firmi???

    Pa gde su te silne firme, koje ce da se zalete u Donje Medjurovo da grade fabrike, samo lupate bezveze. Nazalost, drzava tj mi vas za to placamo.....zalosno.

    I ovo sto ce da dodje, pa je puna kapa, s obzirom da nigde nema posla, 2000 radnih mesta je odlicna stvar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: