Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 13. 3. 2013.

| Društvo

Skupština odlučila - Grad uzima kredit

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina12.jpg
Zasedanje Skupštine, arhivska fotografija

Odbornici niške Skupštine na današnjem zasedanju usvojili su predlog Gradskog veća o kreditnom zaduživanju Grada i prvom rebalansu budžeta.

Na dnevnom redu pred odbornicima niške Skupštine našle su se odluke u vezi sa budžetom Grada Niša o kojem se prethodnih dana puno pričalo.

Predsednik Skupštine MIle Ilić na samom početku sednice očekivao je da će predložene odluke bti i usvojene.

- Skupština odlučuje o prvom rebalansu budžeta i zaduživanju Grada za tekuću likvidnost, kao i o produžetku odluke o otpisu dugova. To su sve finansijske odluke koje je predložilo Gradsko veće i Skupština će o tome verujem doneti pozitivnu odluku - kaže Ilić.

Tako je i bilo. Prema oceni gradonačelnika Zorana Perišića, konstruktivno i efikasno, usvojene su sve finansijske odluke.

- Ne treba se plašiti reči rebalans, jer to znači da za mesec dana nešto može izgledati drugačije. Kreditno zaduženje je način da vratimo deo duga koji postoji prema javnim preduzećima i za to imamo odobrenje Ministarstva finansija - rekao je Perišić.

Demokratska stranka Srbije, kako je reko prvi njen čovek u Nišu Milan Lapčević, nikada nije bila "blagonaklona prema kreditima". Tako je i ovog puta kada se planira zaduživanje od čak 340 miliona dinara. Ipak, odbornici DSS-a podržali su ovu odluku.

- Dobili smo od gradonačelnika i načelnika Uprave objašnjenje da je ovo zaduženje iznuđeno i da je Grad došao u tešku situaciju zbog nasleđenih dugovanja iz proteklog perioda. Da ne bismo ušli u blokadu moralo se pribeći ovom rešenju - rekao je Lapčević.

Ipak, odbornik Demokratske stranke i bivši većnik Miodrag Radović kaže da sposobnost Grada da uzme kredit znači da on nije prezadužen u prethodnom periodu.

- Sama današnja odluka svedoči da je Grad kreditno sposoban, a spočitavano je prethodnoj vlasti da je Grad prezadužen. Budžet za 2013. nije dobro projektovan pa se zato i radi rebalans budžeta ovako brzo - rekao je Radović

Pred odbornicima se našla i Odluka o mladima.

- Tom odlukom se stvaraju pretpostavke da mladi, odnosno Grad može da konkuriše za obezbeđivanje sredstava oko projekata koji su vezani za popravljanje društvenog položaja mladih što do sada nije bilo moguće - objasnio je predsednik Skupštine Ilić.

Na današnjoj sednici bi i dosadašnji v.d. direktori zdravstvenih ustanova trebalo da postanu direktori, a nove sastave dobiće i školski odbori.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kad ce zvoni...?

    15:35 // 13. 3. 2013.

    Napokon jedna ohrabrujuca vest!Savet za finansijske magove grada Nisa-kad uzimate kredite, idite kod zelenasa-moz' se uzme koliko treba,a tako ce sigurno da budu vraceni- uremite vasa radna mesta jer kako god da se okrene, oni dolaze sledeci na vlast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: