Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 12. 4. 2023.

| Društvo

Skupština usvojila poskupljenja: veće cene komunalnih usluga i gradskog prevoza u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Skupština Prokuplja usvojila sve odluke o povećanju cena; Foto: Lj. M.

Prokupačka Skupština usvojila je najavljena poskupljenja koje su tražile firme sa kojima Grad ima koncesione ugovore. Usluge izvoženja smeća Prokupčani će plaćati skuplje za 14,5%, čišćenje javnih površina 15,1%, dok javni prevoz poskupljuje za 39%.

Odbornici vladajuće većine koju predvodi SNS su povećanje cena pravdali usklađivanjem sa inflacijom kako se koncesionar ne bi doveo u neravnopravan položaj i poslovao sa gubitkom, dok je za tri odbornika stranke Zavetnici, kao trenutno jedine opozicione parije u lokalnom parlamentu, poskupljenje udar na kućni budžet građana kako bi se koncesionaru obezbedila sigurna zarada. Skupština Pk Odbornici većine usvojili sve odluke; Foto: Lj. M.

Sa gotovo svim poslovima koje obavljaju koncesionari građani nisu zadovoljni kvalitetom usluga pa smatramo da je ovo još jedan namet kako bi se privatnim firmama koje imaju ugovor sa gradom obezbedio veći profit. Mi nismo glasali za odluke koje nisu u interesu naroda - rekao je Marko Ristić, odbornik Zavetnika i narodni poslanik.

Sednici je prisustvovao još jedan poslanik republičkog parlamenta, Darko Laketić iz Srpske napredne stranke, kome je dozvoljeno da se sa skupštinske govornice obrati odbornicima, ali on nije pričao o tački dnevnog reda, već o uspehu i kapitalnim investicijama aktuelne vlasti koju predvode naprednjaci, uz osvrt na “žute” koji su, kako je rekao, sve upropastili pre sada već daleke 2012. godine.


Grad prodaje lokal apoteke u centru Prokuplja

Jedna od važnijih odluka sa poslednje Skupštine Prokuplja je da se formira tročlana komisija koja će u narednom periodu sprovesti prodaju lokala, poslovnog prostora u samom centru Prokuplja u kome je godinama bila smeštena Gradska apoteka, a koja je, nakon koncesije putem javno-privatnog partnerstva krajem 2020. godine, izdata na 15 godina farmaceutskoj kući Filly Farm iz Velike Plane.

Radi se o prostoru ukupne površine 227 kvadrata, čija će početna cena biti 75.000 dinara po kvadratu, odnosno ukupna vrednost 32.325.000 dinara. lokal apoteke Lokal u centru u vlasništvu Grada ide na prodaju; Foto: Lj. M.

Na postavljeno pitanje za skupštinskom govornicom zašto se prodaje lokal u kome je smeštena Gradska apoteka, nismo dobili odgovor, već je narodni poslanik SNS-a držao svojevrstan miting svoje stranke, gde se nije dotakao ni reči o prodaji, već je pričao ono što mu odgovara i što nije imalo veze sa temom - rekao je Ristić.

Od dobrih stvari za građane koje odbornici predstavljaju sa poslednje Skupštine može se izdvojiti odluka većine da se svim penzionerima starijim od 65 godina omogući besplatan prevoz na teritoriji Prokuplja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dokle bre vise

    11:39 // 14. 4. 2023.

    Mora im se odati priznanje na propagandi i spekulacijama! Pa bre na zapadu za 5% povecanja bilo cega izbiju nemiri, a ovde SNS ocas posla poskupi gradske "usluge" od 15 do 39%! usput je te usluge dao koncesionaru po "prihvatljivim" cenama! pa ko je ovde lud a ko zbunjen!? ocigledna sprega raznih koncesionara i vlasti! kome vlast ovde izlazi u susret!?
    sigurno ne gradjanima!
    tuzilastvo ima li te

  • Fluid Fluidni

    20:47 // 13. 4. 2023.

    Totalno rasulo u Prokuplju, pravi stručnjaci su sklonjeni zbog rivalstva. Lakše se valjda vlada uz poslušnost i one koji ne pitaju mnogo i pristaju na sve, jer znaju da su nezasluženo na tim mestima i da su dosegli vrh karijere. Najgori šljam iz prethodne vlasti je pristupio stranci. A ono što je intelektualno vredelo je poniženo i potisnuto. Zatucani i polupismeni vladaju gradom. Žalosno i tužno!

    • dodjoh,likvidirah,privatizovah

      13:09 // 14. 4. 2023.

      A kad su pa Prokupljem vladali strucnjaci,nikada.A i svi ovi radnici likvidiranih preduzeca,hameuma,sportske hale.inkubator centra,svi su oni glasali 2020 da im gradskom skupstinom kao najjacom institucijom,koja odlucuje o sudbinama,o likvidacijama,privatizacijama,upravlja vozac hitne sluzbe.Izabrali su svog strucnjaka.Sta sad hoce,da placemo sa njima a sami su glasali za svoje likvidacije.ADIO.

  • Dragiša Nikolić

    23:44 // 12. 4. 2023.

    Najgora vlast u istoriji Prokuplja. Za 12 godina na vlasti, urolog nije otvorio ni jednu fabriku, putem koncesija uspeo je da javna preduzeća uništi i preda privatnim vlasnicima uz neku muljažu, pretpostavljam. Ima puno stvari koje će sigurno biti predmet istrage, tako da ćemo epilog videti, nadam se uskoro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: