Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 10. 4. 2013.

Slabo punjenje niškog budžeta

Perisic-456.jpg Zoran Perišić, arhivska fotografija

Novih zaduživanja neće biti, obaveze moraju da se izmiruju na vreme, a svaka pomoć države je dobrodošla, ukratko je opisao trenutno stanje u budžetu gradonačelnik Niša.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Anwalt

    17:51 // 10. 4. 2013.

    Budzet ne moze toliko da se napuni koliko vi mozete da potrosite na kojekakve nepotrebne kancelarije, organizacije, promocije i predstave. Ne moze da se napuni kad ste naprimali na stotine "radnika" u javnim gradskim preduzecima. Ne moze...

    • Zoran Jovanović

      09:23 // 11. 4. 2013.

      na stotine radnika je naprimala predhodna vlast (Toplana, Dom Zdravlja, Vodovod, medijana, gorica) pa cak DS kada nije na vlasti prima 30 radnika na stetu fonda (RADON)

  • Danica

    22:00 // 10. 4. 2013.

    Neka kaze gospodin gradonacelnik kako to da opstinari uvek primaju plate na vreme, dok ustanova "Mara" na primer, uvek dosta kasni sa isplatom zarada, iako se i ona finansira iz gradskog budzeta!?

    • Milan

      00:51 // 11. 4. 2013.

      Slazem se sa konstatacijom, jednostavno uprava grada nece da dozvoli da ona sama trpi, a to sto ostali trpe njih nije briga jer oni to ne osecaju!

    • Sonic_Youth

      07:38 // 11. 4. 2013.

      Koji opstinari??? Gradska uprava da, ali opstine ne.

  • Perko

    00:16 // 11. 4. 2013.

    Gospodine Perisicu, navedite jednu pravu reformu, ili zapocetu, ili u mislima, ijednog dela Niske administracije i JP/JKP od kada ste dosli na celo grada. O kakvom budzetu vi pricate? Gde ste ustedeli? Koliko ste Pomocnika,Zamenika, Sekretara, Predsednika komisija,Nacelnika itd. dobili u admnistraciji svih opstina i preduzeca, a naravno po sistematizaciji ...Pa ne moze i ulice i neto/bruto plata za desetine novih cinovnika.

    • Zoran Jovanović

      09:22 // 11. 4. 2013.

      Evo Vam jedna reforma, dug doma zdravlja nis je bio 2 mil evra, a sada je smanjen za 2/3 koliko ja znam. A sto se funkcija tice, ocigledno niste gledali istinomer. I dalje se ista svota novca salje u institucije tako da se budzet grada ne ostecuje na taj nacin.A i jos jedna stvar. Posto izgleda ne zelite da vidite ili kako god, svaka nova vlast dovodi svoje pomocnike,savetnike,zamenike nacelnike jer sigurno nece da prepuste rad onima koji su doveli grad tamo gde jesmo a to je da nas zovu zadnja rupa na svirali.

  • Mile lopove

    02:21 // 11. 4. 2013.

    Samo napred gradonacelince, mnogo je DS unistio Nis.

    • Sasvim obični

      12:34 // 11. 4. 2013.

      Demokratska Stranka ni približno nije mogla da uništi Niš.Dala je više pozitivnog nego negativnog. Reči podrške i kritika neutemeljena na relevantnim činjenicama je odlika niškog vladajućeg miljea koje predvodi napredna koalicija.
      Sasvim sigurno ni SPS ni URS ni DSS nemaju lepo mišljenje i korektnu saradnju sa trenutnom većinom unatar SNS-a. Potpuno nezavisno konstatujem da napredna stranka ima dobre stvari koje je započela ali to se ne odnosi na Niš , već samo na jednog čoveka.
      Odlike naprednjaka vladajućih u Nišu su ; Spletke, ogovaranja, reči a sigurno nisu dela.
      Perišić je zaista loš Gradonačelnik. Ima ovaj grad političara koji bi unutar koalicije mnogo bolje obavljao ovu za nas značajnu dužnost.

  • thedoktor

    10:32 // 11. 4. 2013.

    @Zoran Jovanovic.
    Na veliku zalost svih gradjana Nisa, imamo velike probleme koji se ticu finansiranja grada. Stoje cinjenice da se novac ne namenski trosi na razne gluposti. Stvar koja mi smeta kao gradjaninu Nisa je to sto su komentari vecine citalaca, na bilo koju temu, iznikli iz besa prema vlasti pa ne samo da ne daju konstruktivne predloge vec imaju totalno pogresnu argumentaciju. Da se razumemo, na istoj smo strani. Ne kazem da su dobri ovi ili oni jer ni jedna vlast nije savrsena i treba da se kritikuje. Vas komentar koji se tice inatituta Niska banja je totalno pogresan. Institut je republicka ustanova i nema finansijske veze sa gradom. Drugo, institut se samo malim delom finanansira preko fonda kako vi kazete. Velika vecina prihoda stize od pacijenata koji placaju lecenje sami. Zbog tih prihoda direktor po svojoj proceni moze da zaposli onoliko radnika koliko je moguce da plati a u okvirima potrebe firme. A radnika je malo.

  • mara jadnica

    10:40 // 11. 4. 2013.

    koliko je prethodna vlast zapošljavala, ne znam (bar je bilo dosta stručnih), ali ovi tuku sve rekorde (i to nestručnim kadrovima). nema budžeta koji to može da finansira.

  • Danijel

    11:11 // 11. 4. 2013.

    Imamo novog - starog gradonačelnika. Ovo je već viđeno. Perišić nije ništa drugo nego Smiljko kostić. Samo za razliku od Smiljka još je gori.Vreme će pokazati u to sam siguran.
    Perišić je kombinacija neverovatnog EGA,ili krilatica "DRŽAVA TO SAM JA"
    Nije pokazao sluha za suštinskim pomakom ni milimetar, u transu želi sve za sebe i samo za sebe, na sve što je dobro baca ljagu i definitivno nema nikakvog političkog iskustva.
    Na krilima uzlazne putanje SNS-a ruši sve pred sobom, vešt je u manipulaciji, ako samo karakterno posmatrate ponašanje i izgled sledi NO COMENT
    Okružen lokalnim spletkarošima, poput dr Novakovića, dvorskim slugama Bandjurom, Avramovićem, Andrejevićem i ..... misli kako je divno vladati
    o kako je divno vladati bez rezultata
    A ko ima rezultate taj je nadrljao, on ne stvara nije predodređen za to!

  • Emilija

    11:27 // 11. 4. 2013.

    Gospodo Perišiću, Banđure i ostali u redu...
    Ponašajte se malo ozbiljnije. Shvatite li koliko vaše ponašanje boli nas koji samo preživljavamo?
    Sramota je, velika sramota! Nadam se da ću uskoro, umesto onih nebuloznih objašnjenja, čuti da je neko proglašen krivim, da je, gle čuda, pala i neka ostavka, pokrenut krivični postupak za nemar i neodgovornost. Bojim se da se uzalud nadam, ne biva to u demokratskoj Srbiji.
    Posle svega što se događa ozbiljno ću razmisliti kad budem obavljala građansku dužnost, patriotsku i ljudsku. Ako ste nam vi primer, onda bolje da nas nema.

  • politička manipulacija naprednjaka

    11:35 // 11. 4. 2013.

    Ko se to poigrava našim obrazom, našim životima i budućnošću naše dece i unuka? Pa oni koje smo mi birali na izborima. Jesmo li im dali glasove da samo zasednu u glamurozne kabinete i udobne fotelje, da budu vlast i koriste sve povoljnosti i privilegije koje idu uz to? Gromoglasno su nam sa tribina na trgovima govorili o bivšima. Tada su se vatreno kleli pred narodom da neće biti kao oni, mi im poverovasmo, a sada imam gorak ukus u duši i strašno saznanje!

    • tamo neki covec

      12:57 // 12. 4. 2013.

      Neki ste im poverovali, neki nismo ni prethodnim, ni sadasnjim, a vala po svoj prilici ni buducim. - Kada bi ovo cinila vecina, jazavci i nesposobnjakovici poput ovakvih i predjasnjih ne bi ni izlazili na izbore, jer ne bi mogli ni cenzus da predju. Medjutim, stare fore, nove (stare) budale i opet nas jasu isti ili slicni na isti nacin.

  • Izložba Naprednih

    12:08 // 11. 4. 2013.

    Ova izložba koju gledamo je zapravo interaktivni docu art show s elementima političke manipulacije, kiča, ideološke groznice, političkih perverzija i neukusa, agitpropovskog sentimenta, ironije…. Akteri ,glavni likovi izložbe navode na utisak da je danas moguće ponovo zamisliti da se na sceni pojave Gazda Jezda ili Dafina.
    Bilo bi jako puno humora, ali ta ista lica akteri izložbe su lica koja su odgovorna u proteklim 90 -tim za nesretne sudbine ljudi.
    Da li je Perišić bio član Jula?

  • Nura

    12:44 // 11. 4. 2013.

    Politika koja se vodi od strane Gradonačelnika je toliko vulgarna da bi je trebalo opisati, kao “Prostituciju intelekta”.

  • LIDIJA

    00:43 // 12. 4. 2013.

    Gradonacelnik je stavioveto zaposljavanja u svim opstinama jedino on i njemu bliski smeju da zaposljavaju svoje ljude. Da li se pitate zasto je u Paliluli poslao skoro inspekciju,iako se zna da je to mala opstina i siromasna, sramota sta oni rade,zaposlili su sve svoje ljude u vodovodu i toplani, zato ne reaguju kako treba na pretnje novinaru,gradonacelnik je covek koji voli slikanje i intervjue u medijima samo sto i tada pri tom pojavljivanju sve ono sto kaze malo ko mu poveruje, jer svaki posten domacin prvo sredi svoje pa tek onda prelazi u tudje dvoriste...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: