Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 23. 10. 2015.

| Društvo

Slavković: Građevinska inspekcija loše radi zbog korupcije

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
490x370-divlja-gradnja
Ljuba Slavković optužuje građevinsku inspekciju za korupciju; foto: JV

Dok zamenik gradonačelnika Niša Ljuba Slavković tvrdi da građevinska inspekcija radi loše zbog korumpiranosti pojedinih službenika, iz Uprave za inspekcijske poslove ovo demantuju i pozivaju Slavkovića da dostavi dokaze nadležnima, ukoliko ih ima.

Drugi čovek Grada naveo je da nije zadovoljan radom ove inspekcije jer postoje mnogi objekti koji se nalaze u strogom gradskom jezgru, a koji, kaže ne bi uopšte smeli da tu postoje.

Osim toga, inspektori su, kaže on, neažurni i u kontroli novih objekata u izgradnji.

Ne mogu da shvatim zašto ti ljudi ne rade svoj posao. Pre izgradnji novih objekata investitori ne obezbede ni potreban parking, već to sve ide po principu saveta određenih službi, da će se parterno uređenje raditi u drugoj fazi, koja se na kraju nikada i ne uradi. Smatram da je razlog za ovo korupcija - izjavio je Slavković.

On je dodao i da bi voleo da se, dok je on na vlasti, bar neki nelegalni objekat u centru skloni, ali da “inspektori samo uklanjaju ograde na periferijama”.


Janjić: "Ni ja nisam zadovoljan, ali inspekciji treba pomoći"

490x370-Ljubisa-Janic Ljubiša Janjić; foto: arhiva JVU lokalnoj Upravi za imovinu i inspekcijske poslove se ne slažu da korupcija koči rad inspekcija. Načelnik Uprave Ljubiša Janjić dodaje i da ako neko poseduje dokaze za to treba da se obrati nadležnim službama.

Kada govorimo o starim objektima, inspektore često sprečavaju česte izmene zakona o legalizaciji i novi rokovi, tako da su ti vlasnici uglavnom “pokriveni” samo podnetim zahtevom, ali mogu otvoreno da kažem da i ja nisam zadovoljan efektivnošću i ažurnošću građevinske inspekcije - kaže Janjić.

On napominje da je glavni problem ograničena nadležnost inspektora. Naime, kaže, nakon što zatvore gradilište neophodna im je pomoć nadležnih službi i MUP-a jer je gradnja nakon zabrane krivično delo.


LAF: Slavković da dostavi podatke o korupciji

Zorica Miladinović iz Lokalnog antikorupcijskog foruma kaže da je korupcija i u Nišu i u čitavoj zemlji sistemska i ima je svuda, pa verovatno i u građevinskoj inspekciji.

Nije dovoljno davati samo uopštene političke izjave o bilo kom problemu, već je neophodno povući konkretne poteze, pogovoto ukoliko ste sastavni deo vlasti - kaže Miladinovićeva.

Ona dodaje i da bi bilo dobro da Slavković dostavi LAF-u podatke o korupciji u građevinskoj inspekciji koje im je, kako tvrdi Miladinovićeva, drugi čovek Grada obećao još pre par meseci a još nije dostavio.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    14:40 // 26. 10. 2015.

    A da li je rukovodstvo Grada obezbedilo uslove za rad inspekcije?Imaju samo dva automobila, o obući i odeći nema govora, ima ih samo 8 za ceo Grad, o tehničkoj opremi nema reči.Sami nabavljaju toner i papir.Treba videti i tu stranu.Kilavi? jeste.Nesposobni? jeste.Lenji? tačno, ali za mito treba debelih dokaza.

  • Radnik iz Toplanu

    09:04 // 26. 10. 2015.

    Gospodine zameniče gradonačelnika, vi, što, kako kažete imate sve i da vam je to dao ovaj grad što ne uradiste ono što vam je bio posao, ono ZA ŠTA vas je zadužio g. Perišić kada dođoste na vlast 2012.?Samo vas gledam kako zamajavate ovaj jadan narod kao poštenjačina na vlasti, kao tobože nekakva probuđena savest ove vlasti.Da vas podsetim, vaš posao je bio REFORMA GRADSKE UPRAVE.Zaboravili ste!

  • Milos

    17:35 // 25. 10. 2015.

    Najveci moguci javasluk se odvuja na Pantaleju.
    Gradi se bez ikakvog reda i planiranja - zgrada na pljuvomet od druge zgrade, nedostatak parking prostora, zelenih povrsina, parkova, da ne nabrajam! Ko ne veruje - neka dodje da vidi. Ali nemojte nocu, nemamo rasvetu medju zgradama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: