Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 23. 10. 2015.

Slavković: Građevinska inspekcija loše radi zbog korupcije

490x370-divlja-gradnja Ljuba Slavković optužuje građevinsku inspekciju za korupciju; foto: JV

Dok zamenik gradonačelnika Niša Ljuba Slavković tvrdi da građevinska inspekcija radi loše zbog korumpiranosti pojedinih službenika, iz Uprave za inspekcijske poslove ovo demantuju i pozivaju Slavkovića da dostavi dokaze nadležnima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • LAFovci

    15:46 // 23. 10. 2015.

    su interesantni, kakve dokaze traže od Slavkovića kada je zakon o legalizaciji i upisu prava svojine upravo plod decenijskog rada građevinske inspekcije i sada takav rad mora da se pegla. Neka LAFovci krenu ka Niškoj Banji i neka pogledaju šta je sve niklo u putnom pojasu, a zatim neka traže unakrsnu proveru imovine i prihoda građevinskih inspektora.

    • goran jovanovic

      16:19 // 23. 10. 2015.

      Postovani lafovcu. Ja sm izgradio objekate 2 kom na tom pojasu prema Niskoj Banji. PLATIO SAM KOMUNALIJE CETRDESET I DVE HILJADE EVRA. Nemam vodu imam septicku jamu. Distribucija trazila za struju OSAMDESET hiljade evra!Ne lupaj kad nisi upucen. Isti si kao Slavkovic

    • Dr.Pravdic

      19:00 // 23. 10. 2015.

      @goran jovanovic.Pa to je ocigledan primer nedozvoljene gradnje u njivama.U tom pojasu i nije bila predvidjena nikakva gradnja da jeste tu bi se prvo obezbedila infrastruktura pa bi se izdavale dozvole.

    • Моца

      10:10 // 25. 10. 2015.

      Ocito da je pesterac .opusio, pa sada hoce da se nametne udruzenju skupstine stanara, ali bogami Dlokica ga nece.

  • ivan vidanovic

    16:01 // 23. 10. 2015.

    Za korupciju ne smem da tvrdim, jer je to ozbiljna optuzba, ali za "dvostruke-kontradiktorne dokumente", gde isti inspektor na jednom papiru tvrdi jedno, a na drugom tvrdi drugo-potpuno suprotno imam dokaza i tvrdim! Nacelnik je upoznat sa tom pojavom, sto takodje mogu da dokumentujem njegovim odgovorom i potpisom na istom. I sta sad? Koga je briga za to?

  • Bidza

    16:25 // 23. 10. 2015.

    Za dobijanje grad. dozvole na pojasu izmedju pruge i banjskog puta sam utrosio sest godine. Bila je to nemoguca misija. Divlja gradnja je opravdana.Kad neko hoce da gradi po zakonu on je ovca za sisanje. Sada na tom potezu je cetvorostruko povecan porez na imovinu. Gorko se kajem !!!

  • Putin

    16:58 // 23. 10. 2015.

    Zaboravljeni i ostavljeni pesterac, hoce da skrene paznju na sebe. On je strudirao prava 8 godine i treba da zna da prikrivanje krivicnog dela je krivicno delo, znaci pesterac prijavi nadleznima ono sto znas.

  • shaft

    17:32 // 23. 10. 2015.

    Postovana gospodjo Zorice,kada vidim ko su protagonisti ove vesti,smatram da je zamajavanje neduznog naroda i dalje u toku!

  • Dr VIOLETA

    18:19 // 23. 10. 2015.

    Pešterac je tu "gde jeste" da rešava probleme, a ne da ih ističe. On to isto radi koristeći TV Belle ami, na zaprepašćenje intelektualaca.

  • noobiloo

    19:16 // 23. 10. 2015.

    A gde inace radi Slavkovic?NEKA VEC JEDNOOM NEKOGA PRIJAVI ILI DA PODNESE OSTAVKKU KAO STO JE OOBECAO,KAD JE VEC TOLIKI MORALISTA

  • признање немоћи

    19:18 // 23. 10. 2015.

    Зар је градска грађевинска инспекција једино лоша? Шта је са републичком грађевинском инспекцијом, урбанистичком и др? Или она није Ваша надлежност г-дине Славковићу?! Ко контролише Ваше инспекције, ко им поставља функционере? Сви закони о легализацији објеката су де факто и де јуре КАПИТУЛАЦИЈА државе у односу на ДИВЉУ ГРАДЊУ и све могуће инспекције, органе и законе ове државе!

  • didi

    21:27 // 23. 10. 2015.

    Slika govori više od hiljadu reči.
    Pametnom dovoljno.

  • Voja Ilic

    01:07 // 24. 10. 2015.

    Zadnji trzaji. Posle 3 godine glumite francuske sobarice i pocinjete da napadate ono sto vam je bila obaveza da gledate a ne da gurate familije i preletace po budzetskim ustanovama. Svakog dana navijam za narod i njegov nagomilani bes. Smucili ste se.

  • C.Pevac

    09:26 // 24. 10. 2015.

    E,moj Slavkovicu,ko kontrolise inspekcije.Gledam u Vozdovoj na C.Pevcu,jednom lokalu ta ista inspekcija nalozila uklanjanje stepenica sa trotoara,a drugom identicnom do njega nije.Vlasnik isti.Ako vazi za jedan-vazi i za drugi,ali kazu da treba neko da prijavi.Pa, inspektore-prijavi sam,bio si na tri koraka od njega,ti si placen za to.U prodavnicu sada ulaze kroz zgradu,kazu rekla inspekcija.

  • danka

    09:58 // 24. 10. 2015.

    Dodje pre neku godinu,kada sam renovirala kucu, inspektorka i nalozi mi da odmah srusim stepenice jer me prijavio komsija,penzioner inspektor.Ucinih to i pozvah arhitektu koji mi je to projektovao.Ustanovi covek da za sve imam potrebne dozvole,pa ponovo napravih.Komsija se ucutao jer se uplasio da njegovoj vezi ne trazim da mi plati odstetu.

  • Milutin M.

    10:55 // 24. 10. 2015.

    Da li će Slavković ići do policije da da izjavu kao što su zvali prof. Đokicu?

  • Zoran Stamenkovic

    14:58 // 24. 10. 2015.

    Uvek je najviše smrdelo zbog glave...

  • paca62

    17:46 // 24. 10. 2015.

    zasto je gradiliste perionicesa slike zatvarano 3 puta,odgovor mozda zna pesterac

    • milos

      20:49 // 24. 10. 2015.

      Niska "Uprava za planiranje" je prosle godine dodelila lokacijsku dozvolu za izgradnju zgrade u Cvijicevoj ulici pozivajuci se na urbanisticki plan koji su sami izglasali a koji nije u skladu sa Republickim zakonom. Inspekcija je jednom sprecila izdavanje dozvole. Niti su trazili, niti su uzeli mito. Ali za ove iz uprave za planiranje, nisam siguran jer su naredne godine ponovo izdali dozvolu.

  • milos

    20:53 // 24. 10. 2015.

    Niko nam u inspekciji nije trazio mito. Ostro su reagovali i stopirali ono sto je protivno zakonu. Medjutim gradske sluzbe podlezu korupciji i pritiscima, pa su ponovo izdali dozvolu. Zanima me sta bi na ovo rekao Slavkovic.

    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Zgrada-do-zgrade-stanovi-u-mraku.sr.html

    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Glas-gradjana-niko-ne-cuje-stanovi-u-Cvijicevoj-ostaju-u-mraku

  • Oliver Dančetović

    17:33 // 25. 10. 2015.

    Slavkovic povodom iste teme u izjavi datoj na tv, pominje da je trazio osatvku zamenika nacelnika te uprave i da on za njega ne postoji.Hmm..ne pominje ostavku nacelnika ovde navedenog Janjica, samo zamenika, koji nacelnika po zakonu menja u odsustvu i sprecenosti.

  • Milos

    17:35 // 25. 10. 2015.

    Najveci moguci javasluk se odvuja na Pantaleju.
    Gradi se bez ikakvog reda i planiranja - zgrada na pljuvomet od druge zgrade, nedostatak parking prostora, zelenih povrsina, parkova, da ne nabrajam! Ko ne veruje - neka dodje da vidi. Ali nemojte nocu, nemamo rasvetu medju zgradama.

  • Radnik iz Toplanu

    09:04 // 26. 10. 2015.

    Gospodine zameniče gradonačelnika, vi, što, kako kažete imate sve i da vam je to dao ovaj grad što ne uradiste ono što vam je bio posao, ono ZA ŠTA vas je zadužio g. Perišić kada dođoste na vlast 2012.?Samo vas gledam kako zamajavate ovaj jadan narod kao poštenjačina na vlasti, kao tobože nekakva probuđena savest ove vlasti.Da vas podsetim, vaš posao je bio REFORMA GRADSKE UPRAVE.Zaboravili ste!

  • dr Jakov Zlatar

    14:40 // 26. 10. 2015.

    A da li je rukovodstvo Grada obezbedilo uslove za rad inspekcije?Imaju samo dva automobila, o obući i odeći nema govora, ima ih samo 8 za ceo Grad, o tehničkoj opremi nema reči.Sami nabavljaju toner i papir.Treba videti i tu stranu.Kilavi? jeste.Nesposobni? jeste.Lenji? tačno, ali za mito treba debelih dokaza.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: