Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 8. 9. 2015.

| Društvo

Slavković: Moja i plata gradonačelnika Niša su ponižavajuće

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
slavkovic
Slavković nije zadovoljan platom bez dodatka; foto: JV arhiva

Plate koje se kreću oko 80.000 dinara su za funkcije gradonačelnika i njegovog zamenika, po mišljenju drugog čoveka Niša Ljubivoja Slavkovića ponižavajuće.

On je rekao da suma koju oni mesečno primaju nije u skladu sa obavezama koje podrazumevaju funkcije vodećih ljudi Grada Niša.

Ja mislim da je plata zamenika gradonačelnika od 74.000 dinara ponižavajuća za funkciju zamenika gradonačlnika. Kada bih ja imao u sebi snage da budem zamenik gradonačelnika po Statutu onda to ne bi bila loša plata, jer tamo u jednoj rečenici piše “menja gradonačlnika u njegovom odsustvu”. Ali ja ne mogu tako - kaže Slavković.

Životnu filozofiju koju on naziva “četvrt bureka i jogurt”, a koja podrazumeva doručak ujutru i miran si dok opet ne ogladniš i u međuvremenu ništa ne radiš, kako kaže, nikada nije podržavao i neće ni ubuduće.

Ukidanje “funkcionerskog dodatka”, kaže Slavković, dovelo je do toga da gradonačelnik NIša ima manju platu od predsednika mnogo manjih opština.

Zvao sam Crnu Travu. Tamošnji predsednik opštine ima 89.000 dinara platu po zakonu, a gradonačelnik Niša će imati 84.000. Tu nešto nije kako treba. Govorim o instituciji. Možemo da pričamo da li Ljuba i Perišić dobro rade svoj posao ili ne, ali ja govorim o instituciji i to mora da se zaštiti - kaže Slavković.

Oko vraćanja “funkcionerskog dodatka”, Slavković kaže da će sačekati sudsku odluku i da će onda odlučiti da li će vratiti novac. Naglašava da “nije slučajno” što je inspektor sada osporio funkcionerski dodatak iako je on na snazi od 2008. godine.


“Nisam znao da primam dodatak”

Slavković kaže da nije znao da je svakog meseca dobijao 30% veću platu na ime “funkcionerskog dodatka” i da “nije u redu” da se Lokalni antikorupcijski forum bavi njime.

Ne može meni da se imputira da ja spadam u grupu političara koji su predmet antikorupcijskog ponašanja, jer ja, dajem vam časnu reč, dok se priča nije otvorila nisam znao da se naša plata sastoji i iz tog dodatka - rekao je Slavković.

On kaže da bi sud trebalo da utvrdi da li je odluka bila zakonita ili ne, a pravo je svakog funkcionera, kaže Slavković da reaguje na odluku.

Takođe, LAF-u poručuje da imaju bolje teme za istraživanje kao što je rekostrukcija hale “Čair” i isplata investitora, koji se, kako kaže bavi prometom informatičke opreme, a isplaćen je do poslednjeg dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    12:51 // 15. 9. 2015.

    Jedino ponižavajuće je što ovim gradom upravlja banda hoštaplera na čelu s tobom i nazovi gradonačelnikom.

  • Bane

    08:23 // 14. 9. 2015.

    Pa idi bre Slavkovicu.Kad ti ne valja idi..imas firmu lepu,jeftinu i radi tamo.Seti se samo ponizenih radnika Blok signalam.Mozda ti bude lakse.Mene kad neko ponizava ja ga izbrisem iz zivota.Skloni se ionako nikom u gradu Nisu nisi ni simpatican niti potreban.Ova izjava je uvreda za grad i dradjane Nisa.

  • kusaca

    13:02 // 10. 9. 2015.

    То што си ти заменик градоначелника - је понижење за Ниш.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: