Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 25. 2. 2016.

| Društvo

Slavković: Poslao sam budžetsku inspekciju u sve škole

Autor:S. J, J. C.Izvor:Južne vesti
skola.jpg
Slavković kaže da su troškove uvećava i to što su škole "glomazne" i pravljene u vreme kada je bilo mnogo učenika; ilustracija; foto: JV

Pošto želi da proveri da li direktori škola novac koja im plati Grad Niš koriste za plaćanje računa ili ih "preusmeravaju na druge stvari", zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković je, kako je rekao na Gradskom veću, poslao inspektore u sve škole.

Nakon takvih izjava ne prethodnoj sednici, ponovo je rekao da smatra da mnogi direktori posluju "nedomaćinski".

Apsolutno nisu navikli da se na bilo koji način kontrolišu troškove struje, vode, telefona, grejanja... To je išlo na budžet. Ima škola koje su, na primer, potrošile kubik vode, a ima škola koje su potrošile 28 kubika - rekao je Slavković.

Posebno je istakao poslovanje direktora škola koje izmajmljuju sportske hale.

Škole koje imaju hale i iznajmljuju ih, prave ogromne troškove dok se tu ljudi zabavljaju i to je u redu. Ali isto tako stvaraju prihod koji nigde ne prikazuju. To više nećemo tolerisati! - izričit je bio Slavković.

Prema njegovim rečima, u ovom momentu nijedna niška škola nije u blokadi, ali ta situacija se menja iz dana u dan.

Do sada smo za škole predali 116 miliona u poslednjih mesec dana, što je u poslednjih desetak godina najveća cifra, ali to nije dovoljno - kaže Slavković.

Na optužbe o "nedomaćinskom poslovanju" koje je Slavković direktorima upućivao i ranije, direktori su odgovarali da na račune za vodu utiču i dotrajala vodovodna instalacija i kvarovi, ali da nema para za popravke. Tvrde da niko on njih ne troši prekomerno jer se škole moraju grejati cele, bez obzira na broj đaka. 

Slavković je rekao i da će "pokrenuti pitanje" jubilarnih nagrada uz ponovljeno opravdanje da "se lokalna samouprava nije pitala kada je takav zakon donet" i da zato "Grad ne treba to da plaća".


Okrivio i komunalna preduzeća

Slavković je rekao i da su za celu situaciju krivi i direktori javnih komunalnih preduzeća.

Oni podnose tužbe, troškovi se uvećavaju. Pokrenuću pitanje neodgovornosti direktora javnih preduzeća koji tuže za dugove od 150.000 dinara, pa naprave Gradu trošak 7 ili 8 puta veći. Mislim da je to nepristojno i nedomaćinski - smatra Slavković.

Problemi sa dugovima škola i dalje koče priliv transfera iz budžeta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa M.

    07:48 // 26. 2. 2016.

    Pa po logici ovog genija Seljakovica ni mene niko nije pitao da li hocu da placam porez pa ga placam. Uveli mi taksu na strujomer koju eto necu da placam pa taman da dodje sva svita i iz EPS-a i RTS-a sa svim izvrsiteljima i komunalnom policijom!

  • miroslava

    06:09 // 26. 2. 2016.

    Kadija te tuži,Kadija ti sudi!

  • Bane

    00:20 // 26. 2. 2016.

    Neverovatan demagog.Prvo-skole ne rade proiftabilno vec dobijaju strogo namenska sredstva koja ne mogu sve i da hoce da potrose nenamenski.Drugo-jubilarne nagrade isplacuje republika koja prebacuje pare gradu,a grad ne isplacuje te obaveze.Slavokvicu-gde su te pare?Trece-ako skola i ostvari neki mali prihod od izdavanja ona kupi nesto za higijenu i za djake-to je desetak hiljada mesecno mozda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: