Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 24. 12. 2012.

| Društvo

Slavković: Sveža krv u gradsku birokratiju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
slavkovic32.jpg
Ljubivoje Slavković, foto: infobiro.tv

Odlukom Gradskog veća biće izmenjen Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Upravi za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu. Zamenik gradonačelnika kaže da se na taj način “širi dijapazon kadrova”.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković naglasio je da je Uprava za dečiju zaštitu prva kod koje je to promenjeno, a takve promene treba očekivati i u ostalim upravama.

Kako je objasnio promena se konkretno odnosi na stručnu spremu ljudi koji mogu raditi u gradskim upravama.

- U nekim upravama načelnik može biti samo diplomirani pravnik. Ja sam za to da se što je moguće više širi dijapazon kadrova, a da opet budu kako-tako vezani za onu delatnost kojom se uprava bavi. Da se otvori Gradske uprava - rekao je Slavković.

On dodaje da nekim novim strukama i nekim novim ljudima vladajuća većina želi da osveži “birokratski organizam”. Slavković će, kako je rekao, tražiti izmenu Zakona kojom se propisuje da načelnik uprave mora imati stručni ispit.

- Načelnici uprava treba da budu menadžeri i treba da otvorimo da što više struka sa strane dođe - kaže Slavković.

On kao pozitivan primer navodi rad aktuelnog načelnika po ovlašćenju Uprave za planiranje i izgradnju, Rodoljuba Mihajlovića, za koga smatra da je najbolji do sada postavljen kadar.

Kako kaže, Mihajlović je 30 godina bio “sa druge strane šaltera” tako da zna, sada kao načelnik, pojašnjava Slavković, šta su najčešći problemi građana, a zna i kako u najkraćem roku da ih reši. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smrda Mudić

    19:26 // 27. 12. 2012.

    Konačno Medijana mora da počne ozbiljno da radi svoj posao u ovom gradu i da pomete ovakve stvari iz ovog grada a posle toga sledi pranje ulica.
    Pa kako može neko ko potroši očeve teško zarađene pare na studijama prava, da se predstavlja privrednikom koji više zaduži gradsku toplanu nego svi prethodni direktori od osnivanja, u svom mandatu, koji istu napuni nesposobnim inženjerima, neko ko je rastao na krilima komunizma, pa prebego u demokratiju, da danas nosi barjak naprednjaka i vodi brigu o ovom gradu, a nije u stanju ni dve nacrtane ovce da sačuva do doručka, i ako mu je to familijarni zanat vekovima.
    Živeo Ljuba privrednik, novinar i inženjer.......................

  • Smrda Mudić

    19:17 // 27. 12. 2012.

    Ovaj komentar treba trajno sačuvati:
    Šteta, Slavkoviću, što si ono pre desetak godina od žutih dobio samo nogu u dupe, kad je Aca K. skontao šta muljaviš po Toplani, i okolo, sa ona dva odbornika što si imao ispred svoje UDBaško-KOSovačke partijice. Trebao je tada da te nabije u mardelj, jer si imao na glavi putera više nego niška mlekara u magacinu, a ne da danas izigravaš ono što ti Bog nije dao – poštenje i pamet. Ali neka, čekaj samo, da vidiš, koliko si bistar, kad misliš da ćeš moći i drugi put da se izvučeš!
    Čime ćete vi, naprdnjaci, platiti odštetu za ovolika proizvoljna i neutemeljena hapšenja? Čime ćeš ti platiti ceh, što svoje pešterske, i pinđurove kosovarske čobane postavljaš da upravljaju gradskim službama? Misliš li ti za ozbiljno, da ćeš još dugo moći da zaj..vaš Nišlije? Ili si već kupio ovce, da imaš čime da se zanimaš, kad te budemo vratili tamo odakle si došao, nezvan i nepotreban?
    i zato hvala piscu

  • Jelena

    20:59 // 25. 12. 2012.

    Citajuci ovo rekao bi covek kako ovaj "gospodin" kao da licitira na temu cuvanja ovaca na rodnom mu Pesteru, a ne da daje izjave kao kao drugi covek u gradu. Ja cak ne mislim da je svejedno ni kome se ovce poveravaju na cuvanje. Doduse, to kao da ne vazi za gradjane Nisa, pa ni za uprave u kojima rukovodstvo bira trojac Stent-Pastir-Pinđur. Po ko zna koji put, slišajući doseljenika sa Peštera, setih se Mišela de Montenja i onoga "Bog je izgleda jedino ispravno podelio pamet - niko se ne žali da mu je malo dao".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: