Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 24. 12. 2012.

Slavković: Sveža krv u gradsku birokratiju

slavkovic32.jpg Ljubivoje Slavković, foto: infobiro.tv

Odlukom Gradskog veća biće izmenjen Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Upravi za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu. Zamenik gradonačelnika kaže da se na taj način “širi dijapazon kadrova”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milos

    16:13 // 24. 12. 2012.

    Ja ovo procitah "Nova glasacka masina u drzavnu sluzbu". Mozda se varam ali tako izgleda.

  • Sta reci.....

    16:37 // 24. 12. 2012.

    "Slavković će, kako je rekao, tražiti izmenu Zakona kojom se propisuje da načelnik uprave mora imati stručni ispit."... Ma ja mislim da se za nacelnika postavi neko sa osnovnom skolom, on verovatno najbolje razume probleme gradjana... Kuda plovi ovaj brod? Umesto da se krene od toga da se ubrzaju polaganja strucnih ispita, na koja se inace ceka godinama, lakse nam je da izmenimo Zakon! Odavno je zemlja Srbija pala u provaliju, cak i kad mislite vise nema gde, politicari nas razuveravaju i guraju jos dublje... necemo se mi nikada izvuci.

  • Departizacija partizatora

    17:51 // 24. 12. 2012.

    Pa, kako ne shvatate? Pešterac je obećao departizaciju, a on misli da je departizacija ono, kad tuđu partiju zameni njegova partija.
    E, sad, pošto u njegovoj partiji u proseku imaju šest razreda osmoljetke, on mora da prilagodi sistematizaciju. Bilo je toga već ranije, kod Radivoja Lole Đukića, i kod Čkalje. A i kod druga Tita, kad je šumske slao u večernje škole.
    Napred, Pešterac, nek vide ljudi, za šta su glasali. I da uvedeš konkurs, sa uslovima tipa, ono, da kandidat ima osamdeset godina radnog staža na rukovodećem poslu, ili tri razreda ŽIŠ, alternativno; pa da vidim žute i ostale!

  • Branislav Petrovic

    20:08 // 24. 12. 2012.

    Slavkovicu,nekada je bolje da covek cuti.Prvo zbog zadaha iz usta posle pihtija i belog luka a drugo bre covece tebi nije mesto u Gradskoj Vecnici.

  • zadnja se broji

    00:41 // 25. 12. 2012.

    Šteta, Slavkoviću, što si ono pre desetak godina od žutih dobio samo nogu u dupe, kad je Aca K. skontao šta muljaviš po Toplani, i okolo, sa ona dva odbornika što si imao ispred svoje UDBaško-KOSovačke partijice. Trebao je tada da te nabije u mardelj, jer si imao na glavi putera više nego niška mlekara u magacinu, a ne da danas izigravaš ono što ti Bog nije dao – poštenje i pamet. Ali neka, čekaj samo, da vidiš, koliko si bistar, kad misliš da ćeš moći i drugi put da se izvučeš!
    Čime ćete vi, naprdnjaci, platiti odštetu za ovolika proizvoljna i neutemeljena hapšenja? Čime ćeš ti platiti ceh, što svoje pešterske, i pinđurove kosovarske čobane postavljaš da upravljaju gradskim službama? Misliš li ti za ozbiljno, da ćeš još dugo moći da zaj..vaš Nišlije? Ili si već kupio ovce, da imaš čime da se zanimaš, kad te budemo vratili tamo odakle si došao, nezvan i nepotreban?

  • Vesela menažerija

    01:06 // 25. 12. 2012.

    „Načelnici uprava treba da budu menadžeri i treba da otvorimo da što više struka sa strane dođe“
    I tako je u Vodovod postavio durlanskog „preduzetnika“ iz oblasti „lepenje furnir“, asli struka „sa strane“.
    Diplomca slavnog fakulteta Fabus, čiji su ser – tifikati koštali 1.5 do 2.7 tisuća evrova, i zbog čega sada iz celog regiona podnose prijave organima Evropske unije, pa se ovim „strukama sa strane“ bavi i Interpol!
    A i kako bi drugačije, kad za šefa partije imaju istog takvog diplomca na menažeriju. (Il se pravilno kaže – na menažment? Ma, ...beš pravopas i gramiku, da gi nab....Diši, bre, nad ćevapiti...)

  • Mladen Jovanovic

    08:53 // 25. 12. 2012.

    @Sta reci..... Ma kakva promena zakona, to je cista demagogija! Gosp. Slavkovic nema nikakve pravne mehanizme niti politicki uticaj kojim bi pokrenuo ovo pitanje pred Skupstinom Srbije koja je nadlezna za usvajanje zakona. A o svrsishodnosti da ne pricamo. Smejali bi mu se cak i u njegovoj stranci. Predlog je ocigledno pokrenut uzasnim nedostatkom kadrova u stranci u Nisu.

    Hitno je potrebno, sa druge strane, uvesti ozbiljne provere psihickog stanja nosilaca politickih funkcija! Ne salim se. Za razliku od bilo kod drugog posla u Srbiji, gde makar formalno morate proci kroz pregled kod psihijatra, za politicare na fukcijama takav test nije obavezan.

  • Petronikus

    15:10 // 25. 12. 2012.

    Obzirom da po statistici prosečan stanovnik Srbije ima 6,2 razreda "osmoljetke", ne bi me čudilo da ovaj predlog prodje. Na žalost, statistika je nepouzdana nauka: devedesetoro ljudi jede samo kupus, desetoro samo meso, a u proseku svi jedu sarmu. A to što svog pulena hvali da je trideset godina proveo sa druge strane šaltera upravo najbolje govori o kvalitetima predloženog i predlagača. Trenutno je činjenično stanje da dotični ne ispunjava jedan od zakonskih uslova za načelnika pomenute Uprave jer nema najmanje pet godina radnog staža u organima uprave, pa je najbolje da ga gazda Ljuba vrati iza šaltera i tako preduhitri sud, koji će to sigurno učiniti samo ako se žali neki od kandidata koji te uslove ispuznjavaju. Dura leks - sed leks. Ovaj predlog u prevodu znači: kad nema dovoljno prakse, ne mora da ima ni školu ?! U Kanadi, bez obzira na školsku spremu, gradonačelnik mora da završi dodatni menadžerski kurs. Nije isto ugradjivati stentove i upravljati ljudskim resaursima !

  • Petronikus

    15:20 // 25. 12. 2012.

    A po kom kriterijumu je ovaj gospodin Rodoljub najbolji ?! Je l on to za ovih par meseci već izdejstvovao neke dozvole za gazda Ljubu ?! Jesu li neki radnici suspendovani ?! Je l protiv nekih pokrenut neki postupak, obzirom na činjenicu da su ova Uprava i čitavo to (do skoro Dulićevo ) ministarstvo medju "najsumnjivijim" što se tiče mita i korupcije ?! Je l on već pročešljao mnogobrojne prijave i pritužbe gradjana o kojima se upravo na sajtu JV pisalo ili je tu po zadatku da "pokrije mleko da se ne narusi" ? Jesu li stvarno svi dosadašnji gradski funkcioneri komšije u novoj zgradi na Keju Kola srpskih sestara ? Pa tu lokaciju je vekna s brkovima čuvala za Operu ?! Očigledno će opera da sačeka...

  • Jelena

    20:59 // 25. 12. 2012.

    Citajuci ovo rekao bi covek kako ovaj "gospodin" kao da licitira na temu cuvanja ovaca na rodnom mu Pesteru, a ne da daje izjave kao kao drugi covek u gradu. Ja cak ne mislim da je svejedno ni kome se ovce poveravaju na cuvanje. Doduse, to kao da ne vazi za gradjane Nisa, pa ni za uprave u kojima rukovodstvo bira trojac Stent-Pastir-Pinđur. Po ko zna koji put, slišajući doseljenika sa Peštera, setih se Mišela de Montenja i onoga "Bog je izgleda jedino ispravno podelio pamet - niko se ne žali da mu je malo dao".

  • Smrda Mudić

    19:17 // 27. 12. 2012.

    Ovaj komentar treba trajno sačuvati:
    Šteta, Slavkoviću, što si ono pre desetak godina od žutih dobio samo nogu u dupe, kad je Aca K. skontao šta muljaviš po Toplani, i okolo, sa ona dva odbornika što si imao ispred svoje UDBaško-KOSovačke partijice. Trebao je tada da te nabije u mardelj, jer si imao na glavi putera više nego niška mlekara u magacinu, a ne da danas izigravaš ono što ti Bog nije dao – poštenje i pamet. Ali neka, čekaj samo, da vidiš, koliko si bistar, kad misliš da ćeš moći i drugi put da se izvučeš!
    Čime ćete vi, naprdnjaci, platiti odštetu za ovolika proizvoljna i neutemeljena hapšenja? Čime ćeš ti platiti ceh, što svoje pešterske, i pinđurove kosovarske čobane postavljaš da upravljaju gradskim službama? Misliš li ti za ozbiljno, da ćeš još dugo moći da zaj..vaš Nišlije? Ili si već kupio ovce, da imaš čime da se zanimaš, kad te budemo vratili tamo odakle si došao, nezvan i nepotreban?
    i zato hvala piscu

  • Smrda Mudić

    19:26 // 27. 12. 2012.

    Konačno Medijana mora da počne ozbiljno da radi svoj posao u ovom gradu i da pomete ovakve stvari iz ovog grada a posle toga sledi pranje ulica.
    Pa kako može neko ko potroši očeve teško zarađene pare na studijama prava, da se predstavlja privrednikom koji više zaduži gradsku toplanu nego svi prethodni direktori od osnivanja, u svom mandatu, koji istu napuni nesposobnim inženjerima, neko ko je rastao na krilima komunizma, pa prebego u demokratiju, da danas nosi barjak naprednjaka i vodi brigu o ovom gradu, a nije u stanju ni dve nacrtane ovce da sačuva do doručka, i ako mu je to familijarni zanat vekovima.
    Živeo Ljuba privrednik, novinar i inženjer.......................

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: