Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 22. 4. 2015.

| Društvo

"Slavković našao direktora "Divljane" pre moje ostavke"

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti

Despot Despotović u emisiji "15 minuta"

Zamenik gradonačelnika Ljuba Slavković je, još dok sam bio na čelu “Divljane”, doveo svog čoveka za koga je rekao da će me zameniti čim dam ostavku, što sam, nakon velikih pritisaka, i učinio da bi “Divljana” opstala, kaže njen dojučerašnji direktor Despot Despotović.

Prema rečima Despotovića, Grad nije želeo da deblokira račun “Divljane”, koja je u blokadi na 4.5 miliona dinara od septembra, sve dok je on na mestu direktora, tako da je njegova smena, kako kaže, tražena iz političkih razloga, a on je ostavku dao iz moralnih.

Govoreći o razlozima za pritiske kojima je, prema sopstvenim tvrdnjama, bio izložen, kaže da je moguće da se sprema privatizacija “Divljane” a “on se ne uklapa u tu šemu”.

Na sastanku kome su prisustvovali još neki gradski funkcioneri, Ljuba Slavković je doveo čoveka i rekao: “Ovo je novi direktor “Divljane”, primićeš ga već sutra za svog pomoćnika, onda ti daješ ostavku, a on preuzima”. Ja sam to zatražio i napismeno, ali nisam dobio. Sada kada sam najzad otišao, očekujem da će Grad deblokirati račun "Divljane" i da će ona stati na noge - kaže Despotović.

Ipak, kao dodatni problem ističe to što su, nakon usvajanja Zakona o javnim nabavkama 2013. godine koji predviđa da se i ekskurzije organizuju preko tendera, škole prestale da uvršćuju “Divljanu” u svoju ponudu, iako je ona "duplo jeftinija".

Na pitanje kako naterati škole da izvode ekskurzije u “Divljani”, Despotović kaže da “on ne može nikog da natera, ali mora da se zauzme politički stav u gradu da deca nižih razreda idu u ovo odmaralište”.

Kada bi se zauzeo takav stav na nivou Grada, nijedan direktor škole se ne bi bunio jer i njega Grad finansira. Grad ne može da natera škole da dolaze u “Divljanu” ali apelovanjem, sastankom, medijskom kampanjom, treba popularizovati ovo odmaralište - kaže Despotović.

Kako je trovanje dece stafilokokom 2012. godine uticalo na poslovanje ovog odmarališta kod Bele Palanke, kako komentariše izjave Ljube Slavkovića da je "nesposoban" da vodi ovu ustanovu, šta će biti sa 22 radnika koji su tužili “Divljanu” jer godinu dana nisu primili plate a od kojih, kako kaže, Slavković traži da povuku tužbe, i kako je napravljen dug od 22 miliona dinara, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • М.А. Иницијативни одбор интерната

    09:28 // 23. 4. 2015.

    Очигледно је да СНС у Нишу хаотично функционише. Не може Пештерац, без подршке Перише, да вршља по Граду (данашњи пример-именовање директорке у Дому средњошколске омладине)

  • nenad

    20:51 // 22. 4. 2015.

    Čik, da neko pogodi šta čeka zamenika gradonačelnika ? Vodim ga na BELMUŽIJADU.

    • Nenade,

      07:17 // 23. 4. 2015.

      čeka ga UNAPREĐENJE u stranci jer SNS funkcioniše i opstaje već 3 godine na RETROGRADNIM principima. Ovo vam poručujem kao anonimni član niškog GO SNS, jer drugačije ne mogu što je potvrda principa.

    • daki

      08:54 // 23. 4. 2015.

      a sta trazis ti u stranci ako ti ne valja, vatas muve?

  • Ana

    19:54 // 22. 4. 2015.

    Totalno bezakonje gradske vlasti ni minimum procedure ne postuju.Za Ljubu to je ko dobar dan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: