Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 14. 12. 2018.

| Društvo

Sledeće godine se renovira trg sa fontanama u Niškoj Banji

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Niška Banja trg fontane
Trg će, prema najavama, zablistati starim sjajem; Foto: Opština Niška Banja/KLER

Fontane koje su jedan od simbola Niške Banje, a na centralnom trgu su duže od četiri decenije, sledeću turističku sezonu bi, prema najavama iz gradske i opštinske vlasti, trebalo da budu renovirane. Ovim će se, prema rečima predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića, kompletno završiti obnova centra Banje.

Trg bi, kako objašnjava Jovanović, posle renoviranja trebalo da izgleda onako kako je izgledao 1977. godine, kada je i napravljen kao delo arhitetke Mihajla Medvedeva. fontane trg banja Trg dobija i behaton ploče; Foto: Opština Niška Banja/KLER

Do početka turističke sezone očekujemo da se radovi okončaju. Sa prvim lepim vremenom će radovi početi, tako da, nećemo sigurno da dozvolimo sebi da renoviramo fontane u toku sezone - kaže Jovanović.

Inače, i oko fontana će biti postavljene behaton ploče, koje su od skoro i na stazama zdravlja, uz brdo Koritnjak.

Ovo je četvrta i poslednja faza renoviranja centra Niške Banje. Prva faza je bio vodotok sa mostićem i onaj deo pored Radona, druga faza je bilo glavno šetalište, treća faza je upravo završena i odnosi se na Staze zdravlja i susreta kako smo ih nazvali, i u poslednjoj treba da završimo glavni Trg sa fontanama - dodaje Jovanović.

Trg banja fontane Sledeće leto trg bi trebalo da dočeka obnovljen; Foto: Niška Banja/KLER Deo para za rekonstrukciju stiže iz Ministarstva turizma i trgovine - 15 miliona dinara, jer je odobren projekat koji je radila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), dok u finansiranju radova učestvuju i Grad i Opština, kao i dva javna komunalna preduzeća.

Projekat je odobren kod Ministarstva, mada ne u celom iznosu koji je potreban da bi se ceo Trg renovirao, nekih 30 miliona dinara je bilo potrebno. Ministarstvo je odobrilo nekih petnaestak miliona i na Veću je doneta odluka o učešću svih relevamntnih subjekata u Nišu. Pored 15 miliona od Ministarstva, 10 miliona finansira Grad Niš, dva miliona Opština Niška Banja, milion i po JKP Mediana za parkovsko zelenilo i oko pola miliona JP Parking servis koji upravlja mobilijarima, klupama i ostalim servisnim delovima parka - objašnjava Jovanović.

Podsetimo, Staze zdravlja rekonstruisane su parama koje su dobijene iz prekograničnog projekta sa Bugarskom, dok je park kod Radona rekonstruisan 2012. godine, takođe delom od para iz republičke kase.

Banja fontane Obnova košta 30 miliona dinara; Foto: Niška Banja/KLER

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    05:52 // 15. 12. 2018.

    Da,da biju koj nece,sve da ne bude!Ako ne bude iduce,recices bice 2020 itd.A,turisti ,prodavnica,mesara,filijala banke,tur. agencija...
    Ko se sve politikom bavi i ko sve nije funkcioner!

  • NikTheGreek

    00:14 // 15. 12. 2018.

    treba ocistiti ono ruglo i zabokrecinu oko vodopada kod Radona. Ne trebaju milioni za to vec samo nalog Medijani da odkloni to u redovnom odrzavanju

  • Smuk

    17:51 // 14. 12. 2018.

    Kapitalna investicija ... za rast "industrijske proizvodnje" u N. Banji !
    Je l' uz muziku tj. drmbolj ?

    • Bilbord

      11:44 // 16. 12. 2018.

      Ali obavezno da se postavi bilbord sa natpisom "AV zato sto volimo Nisku Banju"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: