Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 14. 6. 2023.

| Društvo

Sledeće nedelje počinje sezona kupanja na bazenu u Žitorađi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
kupalište u žitorađi
U petak se otvara kupališni kompleks u Žitorađi; Foto: Lj. M.

Od petka, 23. juna počinje sezona kupanja na kupališnom kompleksu bazena u centru Žitorađe, a prvog dana ulaz je besplatan. Bazeni će raditi svakog dana od 10 do 19 sati, dok se za cenu karte još uvek čeka saglasnost nadležnih u lokalnoj samoupravi, ali se najavljuje neznatno poskupljenje u odnosu na prošlu godinu.

U Turističkoj organizaciji Žitorađa kažu da su u toku završni radovi za početak kupališne sezone, da su već završeni i potpisani svi ugovori za rad i funkcionisanje bazena, a pre svega sa Institutom za javno zdavlje u Nišu koji će kontrolisati ispravnost vode na 15 dana.

Kao i prethodnih i ove ćemo imati poludnevne karte, nedeljne, mesečne i sezonske karte, kao i niz pogodnosti za decu. Na bazenu su angažovani spasioci tokom celog dana koji pokrivaju čitav kompleks, a ono što je važno za naše posetioce je da će se raditi dnevna kontrola i analiza ispravnosti vode, dok će periodično uzorkovanje i kontrolu ispravnosti raditi Institut za javno zdravlje Niš – kaže Aleksandra Stajković, direktorka Turističke organizacije Žitorađe u čijoj je nadležnosti i bazen.

Inače, početkom ovog meseca ta ustanova je potpisala ugovor sa beogradskim Udruženjem spasilaca na vodi i oni će biti zaduženi za bezbednost kupača, a vrednost tog posla za koji su i jedini bili zainteresovani je 7.798.080 dinara.

Na mestu gde je ranije bilo fudbalsko igralište u centru Žitorađe izgrađen je bazen na površini od preko 14.000 kvadrata , od čega je pod objektima oko 1.600 kvadrata, kapacitet bazena je oko 1.000 kupača, a otvoren je 2. jula 2020. godine.

Za razliku od Žitorađana kojima je omogućeno da se rashlade tokom leta na uređenom kupalištu, u Prokuplju već drugu godinu zaredom ne radi gradski bazen, a samim tim ni jedno uređeno kupačište na teritoriji grada.

Krajem februara ove godine, gradska vlast je donela odluku da se započne proces koncesije putem javnog-privatnog partnerstva za gradski bazen i teniske terene, ali se do danas ništa nije uradilo po tom pitanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    19:00 // 17. 6. 2023.

    Ko vam dao pare da kupite kvarcni pesak, ako ste ga kupili i stavili uopšte?

  • Qgo

    08:26 // 17. 6. 2023.

    Sredingerova dilema - dal da na bazen ponesu suncobran jal kisobran?

  • Гага

    19:05 // 16. 6. 2023.

    .....ако Бог да...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: