Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 11. 12. 2012.

| Društvo

Slike na staklu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
 g

Iscrtavajući rukom najrazličitije motive na staklenim čašama, lampama, ramovima za slike i vazema, Ivana Milijev iz Niša stvara prava mala umetnička dela.

f Vitraže, odnosno oslikavanje stakla, zavolela je još tokom studija Dizajna enterijera gde se upoznala sa ovom tehnikom, a danas je svoj rad dovela gotovo do savršenstva.

- Trudim se da svaki crtež bude što preciznije izrađen, što oduzima puno vremena, ali mi je rezultat najbitniji - kaže Ivana

Stako se oslikava posebnom tehnikom i bojom za specijalnim bojama. 

s - Ceo proces traje malo duže jer se staklo dosta dugo suši. Prvo se što preciznije iscrtavaju konture, a onda se ispunjavaju bojom na bazi razređivača - kaže ova talentovana dvadesetpetogodišnjakinja. 

Ivana oslikava i ogledala, prozore i vrata, ali i staklene stolove bojom koja može biti i providna i neprovdna.

f Ona dodaje da je "sve moguće" i da sve zavisi od želja naručioca, ali i njene trenutne inspiracije. Ivana uspešno izlazi u susret njihovim željama i dolazi do neobično kreativnih rešenja. 

Svaki oslikani predmet je posebno, rukom rađeno, unikatno umetničko delo.

Oslikavanje čaše za šampanjac za posebne prilike, različite proslave i praznike, kao i čokanja sa voćem i posvetama, posebno je inspirativno. Ono što je zanimljivo je i to da ovako oslikane čaše, iako podsećaju na ukrase i mala umetnička dela, ipak mogu da se koriste i ručno peru.

- Počela sam sa iscrtavanjem ikona na staku nedavno, ali i ogledala i ramova za slike koji na ovaj način dobijaju svoj unikatni pečat - objašnjava Ivana

g Cene ovih unikatnih dela su od 300 dinara pa naviše, a talentovana umetnica se trudi da svojim kreativnim idejama u dogovoru sa naručiocima izađe u susret svim njihovim željama, pa je tako nedavno počela i da oslikava motive poznatih sportskih klubova, različite simbole i grbove, ali i portrete na staklenim predmetima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica Milivojevic

    12:42 // 16. 3. 2017.

    Ivana, bravo! Radovi su ti divni.Ja sam penzioner i od skoro svoje vreme ispunjavam slikanjem na staklu.Imam par vitrail boja i kontur pastu.Svidjaju mi se tvoji motivi voca na flasama i divna zlatna boja iznnad.Bila bih ti zahvalna, kada bi mi rekla o kojoj boji je rec? Unapred hvala i veliki pozdrav

  • Darko Stankovic

    21:34 // 11. 12. 2012.

    http://www.facebook.com/glasspaintingivana?ref=ts&fref=ts

  • Edelweiss

    20:41 // 11. 12. 2012.

    Ivana svaka cast! Molim te javi se, voleo bih da te upoznam.

    • Predrag

      08:55 // 13. 12. 2012.

      Lepo. Kontak,info?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: