Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 24. 10. 2022.

| Društvo

Slučaj Perišić - Sotirovski i optužbe za kriminal još bez raspleta u tužilaštvu

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
viši sud niš
Slučaj još pod znakom pitanja; foto: JV-S. Marković

Prošlo je skoro mesec dana otkako je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić optužio gradonačelnicu Draganu Sotirovski za kriminal zbog privatne klinike tik do UKC-a i njenog priključenja na vodovod, a iz Višeg tužilaštva navode da će njihovo postupanje u ovom sporu zavisiti od policijskog izveštaja koji još nisu dobili. Ispred klinike se i dalje nalazi rupa iako iz građevinske inspekcije tvrde da nisu dobili nalog da obustave radove na mreži.

Netrpeljivost niških naprednjaka je poznata i od ranije, a najnoviji slučaj je odjeknuo preko zatvorene SNS Viber grupe krajem septembra kada je bivši gradonačelnik Perišić optužio aktuelnu gradonačelnicu Sotirovski i njene saradnike za kriminalne radnje. Perišić se protivio priključenju privatne klinike na vodovod, a čitav slučaj je dospeo i do Višeg tužilaštva.

Da li će tužilaštvo i postupati u ovom sporu - još je neizvesno. klinika Sve je isto, samo radnika nema; foto: T. Tasić

Mi nemamo još povratnu informaciju u smislu nekog policijskog izveštaja o tome. Mi na bazi analize tog izveštaja i dokaza vidimo da li nešto dalje treba da se radi, da se postupa, proverava - kažu iz Odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva za Južne vesti.

I slika u Ulici Petra Seratlića je ostala nepromenjena i posle skoro mesec dana kada je obezbeđenje UKC-a zabranilo ulaz radnicima "Naissus-a" da priključe privatnu kliniku na vodovodnu mrežu.

Iz niške građevinske inspekcije tvrde da tada nisu dobili nalog Republičke direkcije za imovinu da spreče priključenje.

Građevinska inspekcija nije sprečila radove - navode.

klinika 1 Privatna klinika još nije priključena na vodovodnu mrežu; foto: T. Tasić Međutim, na ulici je i dalje ograđena rupa, a kada će i da li će teren biti prohodan nije poznato.

Rupa je i dalje stoji tamo. Mi smo podneli zahtev "Naissus-u" i o tom zahtevu još nije doneta odluka, tražili smo 10-ak dana da nam to dozvole. Nemamo nikakvog obaveštenja od njih. Ulica Petra Seratlića je ulica i svi mogu da je koriste - zaključuje advokat klinike Dobrivoje Perić.

Podsetimo, gradonačelnica Dragana Sotrivoski je nedavno poručila da je sporna poliklinika kod UKC-a dobila sve dozvole još u vreme kada je Ljubiša Janić, sada Perišićev pravni savetnik, bio na čelu Gradske uprave. Na Perišićeve optužbe nije imala komentar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:18 // 24. 10. 2022.

    I,...tako je Mrmot zavio cokoladu ! Nema ni izvestaja ,ni optuzenih o prebijanju inspektora mup- a, pod velom tajne je i ranjavanje policajca u J. Pancica ! Ne talasaj, kad su u pitanju veliki igraci, cuvaj fotelju ,inace, zacas ce litnes ! Ima, ona stara revolucionarna pesma, iz filmova o NOB-u- Oj, narode,narode,evo tebi slobode .

  • djuka

    14:39 // 24. 10. 2022.

    Vrana vrani oci ne vadi..

  • Zika

    14:23 // 24. 10. 2022.

    Pa kako sad, treba da se vrati kinta - kunte.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: