Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 12. 10. 2023.

| Društvo

Slučaj "asfaltirane šahte" u Banji: Nadležni kažu da to tako treba

Autor:Ljubica Jocić, Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
niska banja, kocka, foto citalac
Niška Banja i prvi sloj asfalta; foto: čitalac

"Izvinite, jeste li vi iz Južnih vesti, da vam objasni struka da se ne razumete mnogo u građevinske radove", obratila se gradonačelnica Dragana Sotirovski novinarki Tamari Todorović u želji da najavi odgovor v. d. direktora Direkcije za izgradnju Niša Zorana Prokića na pitanja koja su poslata mejlom dan ranije. Povod je tekst "Asfaltirali šahte u Niškoj Banji, sad seku asfalt i 'oslobađaju ih'". Prokić, kao predstavnik struke, uverava da je to bio prvi sloj i da je asfalt išao oko, a ne preko šahti i šibera.

Sotirovski i Prokić Gradonačelnica Dragana Sotirovski i Zoran Prokić (treći sleva) obilaze Trg kralja Aleksandra; foto: Tamara Todorović Nakon obilaska Trga kralja Aleksandra povodom završetka radova, događaja koji je organizovala Gradska kuća, a na koji su bili pozvani predstavnici medija, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obratila se novinarki Južnih vesti rečima: "Izvinite, jeste li vi iz Južnih vesti, da vam objasni struka da se ne razumete mnogo u građevinske radove".

Uključio se tada v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić jer je želeo da objasni zašto su šahte i ventili bili asfaltirani pa "oslobođeni", a o čemu su pisale Južne vesti.

Za Nišku Banju što kopamo asfalt. Asfaltirali smo. Hoću da vam dam informaciju da je to prvi sloj i tu se radi nivelacija šahti i šibera i onda ide drugi sloj. Na prvom sloju ide korekcija, zato vam dajem tačnu informaciju. To je što ste objavili. Ne sečemo nego radimo, radimo - rekao je Prokić.

Da li ste odgovorili na mejl?

Nisam odgovorio na mejl jer me niko nije ni pitao. Kažem da prenesete kolegama ili koleginici, ne znam ko je dao tu... Struka kaže da treba da se uradi denivelacija, onda ide drugi sloj asfalta. Ovo je tek prvi sloj, ali treba još jedan sloj. Šahte ostaju u nivou drugog sloja. Mi izbacimo šahtu gore. Tamo još nije asfaltirana ulica drugim slojem - dodao je.

Na pitanje da li mora asfalt i preko šahti, Prokić je kratko odgovorio i otišao:

Ne preko, nego oko - rekao je i otišao bez dodatnog pojašnjenja.

Podsetimo, Ulica Jovana Popovića u Niškoj Banji skoro godinu dana čeka završetak asfaltiranja, a sada ima isečen novopostavljeni asfalt koji je išao preko šahti i ventila za vodu. Iz Opštine Niška Banja i Direkcije za izgradnju nisu odgovorili na poslata pitanja zašto se ovo desilo i kada će se rešiti, iz Vodovoda kažu da u tome nisu učestvovali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gile

    19:39 // 12. 10. 2023.

    Ups, pa vi ste neobavesteni, ovo je drugi sloj.
    Da li vi nas smatrate majmunima?

  • Mike

    19:37 // 12. 10. 2023.

    Ne skirajte se Vi novinari izJuznih vesti, Vi ste lepo postavili pitanje, a to sto su sa "gradonacelnicom sve sami naucnici"" mi koji smo iz struke mozemo samo da "ucimo" od njih kako se radi fuserajski.

  • MedTeh

    18:09 // 12. 10. 2023.

    Znaci slike kazu jedno, gradjani kazu jedno ali zato gradonacelnici koja jarko zeli ali ne moze da utice na medije u ovom gradu prosto mora da nametne svoj stav i svoje misljenje i svoje glediste i ako je ono potpuno iskrivljeno od realnosti. I takva osoba nam vodi grad i upravlja nasim parama. Ja za nju da glasam necu nema sile. Treba je skloniti sto pre

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: