Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 10. 11. 2023.

| Društvo

Slučaj južnjaka sa transparentom protiv Vučiča - tužilaštvo čeka policiju

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
transparent
Kaže da je bio revoltiran i da je hteo da ukaže na "tešku zloupotrebu boraca u političke svrhe"; foto: printskrin

Iako je Srbija slobodna i demokratska država, institucije se i dalje bave slučajem Kuršumličana i njegovog transparenta protiv Vučića. Kuršumlijskom tužilaštvu još nije dostavljen izveštaj saslušanja odlikovanog borca Zvezdana Ristića koji je tokom ceremonije dodele spomenica podigao transparent sa anti-vučićevskom porukom. Iz policije kažu da su ga saslušali zbog sumnje na krivično delo izazivanja panike i nereda. Da li će protiv Ristića biti podignuta optužnica, tužilaštvo će odlučiti kada im izveštaj policije bude stigao.

U sportskoj hali u Kuršumliji, 3. novembra, Zvezdan Ristić nakon prijema boračke spomenice koju mu je uručio ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, pokazao je sporni transparent zbog kojeg je kasnije morao u policiju, a svoj komentar o tome dalo je i nadležno tužilaštvo koje je naložilo ispitivanje.

Predmet još nije stigao u tužilaštvo, još je pred policijom, oni moraju da prikupe sva potrebna obaveštenja koja nama dostavljaju i onda ćemo odličivati o predmetu - kažu iz kuršumlijskog Osnovnog tužilaštva.

Ipak, iz policije navode da je sačinjeni izveštaj dostavljen nadležnom tužilaštvu, istom onom koje su policajci obavestili da je Ristić podigao transparent u kome se pominje Vučić, a sve zbog sumnje da takav čin ima obeležja krivičnog dela izazivanje panike i nereda, iako se Kuršumličanin nakon nekoliko sekundi stajanja mirno povukao sa bine.

Imajući u vidu da je manifestaciji u sportskoj hali prisustvovalo oko 450 osoba i da je postojala sumnja da se u radnjama imenovanog stiču obeležja krivičnog dela izazivanje panike i nereda, policijski službenici policijske stanice u Kuršumliji obavestili su nadležno Osnovno javno tužilaštvo koje je naložilo da se sa njim obavi razgovor radi prikupljanja obaveštenja - navode iz MUP-a.

Potvrđuju da se Ristić istog dana odazvao pozivu koji mu je od strane policije upućen telefonskim putem.

Takođe, nakon obavljenog razgovora u prostorijama PS u Kuršumliji, on nije imao primedbi na postupanje policije, a u službenim prostorijama se zadržao oko 30 minuta, koliko je bilo potrebno za prikupljanje obaveštenja - saopštavaju iz ministarstva.

Inače, odlikovani Ristić je doskorašnji opozicioni odbornik u Kuršumliji i jedan od organizatora blokada državnog puta Niš - Merdare, a u ratu je bio starešina u redovnom sastavu kao podoficir, sa ordenom za zasluge za odbranu i bezbednost. Kako je ranije objasnio razlog svog čina, bio je revoltiran time što se, smatra, borci iskorišćavaju za političku kampanju, jer su spomenice mogli da dobiju mnogo ranije, a ne mesec i po dana pred izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    20:00 // 10. 11. 2023.

    ...срам га било...!

  • boli istina

    17:49 // 10. 11. 2023.

    čovek rekao istinu, samo zaboravio i Dačića da pomene. Briselski sporazumi su izdaja, kao i svi ostali potpisani ili ne potpisano

  • a šta je reakao a da to

    17:46 // 10. 11. 2023.

    nije istina

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: