Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 16. 7. 2018.

| Društvo

Službenica tražila od svekra izjavu da snaji neće davati auto, policija ispituje slučaj

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
policijska stanica vlasotince
Proveravaju se svi navodi u spornom slučaju, foto: KC Vlasotince

Iako u zakonu ne postoji odredba koja uređuje kome vlasnik može dati automobil na korišćenje, upravo je to zahtev koji je, kako kaže jedna Vlasotinčanka, prilikom registracije vozila tražila službenica tamošnje Policijske uprave. Prema rečima Biljane Nikolić, njenom svekru je službenica mimo svojih ovlašćenja tražila da napiše izjavu kojom zabranjuje snaji da koristi vozilo. U leskovačkoj policiji potvrdili prijavu i rekli da utvrđuju sve detalje.

Kako priča Nikolićeva, radnica se njenom svekru obraćala drskim i bezobraznim tonom, a čovek se vidno uznemiren vratio kući. Vozilo je, kaže, registrovano 5 dana nakon sporne situacije, bez ikakvih problema, ali kod druge radnice.

Moj svekar joj je dao pisanu izjavu u kojoj stoji da će automobil davati kome želi. Ona to nije želela da uzme, već je drskim tonom insistirala na tome da dopiše kako meni zabranjuje da vozim kola. To je naš porodični automobil i ne znam na osnovu čega je ona insistirala na tome. Moj svekar se kući vratio vidno uznemiren, bez kola smo bili 5 dana, iako su sve takse za registraciju plaćene - priča Nikolićeva.

Vozilo im je, kaže, preko potrebno jer imaju bebu u kući, ali i zbog toga što često idu kod lekara u Leskovac i Niš, jer je njen svekar invalid, koji ima teži oblik dijabetesa i 4 baj-pasa. zalba policija Incident u pisanoj formi prijavila Policijskoj upravi u Leskovcu, foto: B. A.

Čoveku koji ima dijabetes ovakav stres nije potreban. Smatram da spornu situaciju nadležni treba da preispitaju i naravno usklade sa propisanim zakonom - kaže Nikolićeva.

Predstavku u pisanoj formi, predala je Policijskoj upravi u Leskovcu 2. jula, ali joj odgovor na pitanja po kom osnovu se službenica tako ponašala i da li će biti disciplinski gonjena, još nije stigao.

U policiji su potvrdili da im je stigla prijava za nedolično ponašanje službenice koja radi u policijskoj stanici u Vlasotincu i da je rad na slučaju u toku.

Stigla nam je prijava, rad je u toku. Trenutno se proveravaju svi navodi. Detalje ćemo znati za dvadesetak dana, s obzirom na to da je 30 dana rok za okončanje postupka - kažu u policiji.

Inače, kako piše u Zakonu o saobraćaju, policija od vozača prilikom provere može tražiti ovlašćenje vlasnika automobila, ali čak i da vozač taj papir nema, neće biti kažnjen. Nijednim članom nije propisano da mora da postoji izjava ko automobil ne sme da vozi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mikica Misic

    19:59 // 16. 7. 2018.

    Danas sam imao isti slucaj i nazalost platio tu komunalnu taksu koja po zakonu nije obavezna ali nema veze platice je ona na drugi nacin,znam ja kako da sa takvima izadjem na kraj..

  • Vlada

    14:27 // 16. 7. 2018.

    Jos jedan dokaz o bahatim neznalicama koji su rezultat verovatno lokalnog nepotizma. Ko sto kaze "Stereo Banana", "...kurceviti kadar kao simbol okupacije".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: