Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 8. 9. 2015.

"Smajliji" i "The end" često se vide u sastavima niških đaka

sastav srpski jezik Snimak u delu Šekspira; foto: BYN

“Neznam”, “nemogu”, “samnom” i ”dali” česte su greške u pismenim zadacima niških đaka, a sve je više i onih koji u sastavima crtaju “smajlije” i pišu skraćenice poput “msm”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Kakav primer imaju...

    12:06 // 8. 9. 2015.

    Ko nam je načelnik školske uprave-ponovo, mislim da su nam deca vrlo dobra. Ako na to uzmemo u obzir i zbog čega je dotični već jednom smenjen sa tog mesta 2008. može se slobodno reći čak da su nam deca odlična !

  • nikola

    12:50 // 8. 9. 2015.

    Nemojte molim vas da politizujete i ovu temu. Kakve veze ima ko je načelnik, ministar ili sta vec. Deca vam sve vreme sede za racunarom/tabletom itd. i posle su svi drugi krivi. Dok se deci ne zabrane mobilni telefoni i ne uvede ponovo prut u škole ovo će postati svakodnevnica.

    • Dušan

      15:39 // 8. 9. 2015.

      ... i da kleče na kukuruzu!

    • marija

      19:16 // 9. 9. 2015.

      Nemoj da misliš da je bilo bolje vreme kad je bio prut u školama i kukuruz, deca su tada masovno seksualno zlostavljana, fizički i psihički, a ti ožiljci su ostavili trajne posledice.

  • Mare

    13:10 // 8. 9. 2015.

    Kad profesori budu napisali "Nedovoljan" cirilicom,mozemo da pricamo o ucenicima.

    • anti bot

      14:42 // 8. 9. 2015.

      Da li ti znas da danas preko 60% stanovnika u Srbiji koristi iskljucivo latinicu kao pismo, a narocito mladi! Jezik i pismo se menjaju kroz vekovem, to je neminovnost

  • neko tamo

    13:19 // 8. 9. 2015.

    Ne treba odustati od pismenosti, pravopisa, vaspitanosti itd., ali ako deca u danasnjem savremenom svetu posezu za novim stvarima pa i novim izrazima, onda i skolu i obrazovanje treba prilagoditi tome. Ne moze dete da uci ono sto smo mi pre 20 ili 30 godina i ne prepisujte plan i program. U prirodi coveka i drustva je da se menja, pa samim tim i obrazovanje. Ucite od dece da bi vas razumela sutra.

  • pismenozarne

    13:32 // 8. 9. 2015.

    cirilica ili latinica-sve jedno.Problem je sto su i roditelji te dece skoro nepismenija od njih.Glasam za tehnologiju ali sta od knjiga citaju ta deca.U napred se izvinjavam ako doticni smatraju facebok za vrstu beletristike.

    • Milan licno

      16:15 // 8. 9. 2015.

      Roditelji su svakako nepismeniji od dece,a sto se citanja tice... Nisu ni kod nas svi citali kompletnu literaturu,ali su barem umeli da kazu ono sto misle,a i da napisu to!
      Sramota je vise na roditeljima nego na ucenicima (sto se mene tice).

    • jof

      09:07 // 9. 9. 2015.

      @ Milan licno Svaka cast,Milane.Radim u sluzbi sa nekoliko mladih zena,kojima deca idu u skolu.Verovali ili ne,nijedna od njih nije procitala Hajdi.

  • rastibudjilizovaniklejbezabl

    13:33 // 8. 9. 2015.

    Vreme - pre tridesetak godina. Lokacija - Trgovacka skola. Akter - moj prijatelj. Prica istinita. Profesorka pita cime su feudalci bombardovali Matiju Gupca i pobunjenike. Covek odgovara - Katapultima. Profesorka ga ispravlja - Avionima, avionima, jesi li ti cuo za avione?

    • Milan licno

      16:20 // 8. 9. 2015.

      Profesora je uvek bilo raznih,a uvek ce ih i biti,ali to ne bi smelo da bude opravdanje ucenicima da slabije uce tj.da se manje trude.
      p.s.Bio sam medju slabijim ucenicima,ali me je zivot naucio sta i kako treba da naucim i zbog cega u zivotu treba da se trudim...

  • Ana

    14:08 // 8. 9. 2015.

    #nikola cini mi se Da ovde jedino ti politizujes.. Daj DA onda I profesorima oduZmemo telefone jer Sam svedok da 90% njih dok deca pisu po sveskama koriste mobilni, igraju igrice itd...a istina da boli, boli...

    • Ana

      08:52 // 9. 9. 2015.

      "Sine,sta je radila uciteljica dok ste vi ovo pisali?" "Pa,bako,gledala je u tablet."

  • shaft

    18:26 // 8. 9. 2015.

    Cetiri televizije,sa nacionalnom frekvencijom,emituje gadosti i opija mlade!Nista nisu bolji ni roditelji,gledanje tog otpada mozga je ,uz tv,porodicno okupljanje!Samo lose stvari kupimo od Zapada,a onda ,komentarisemo posledice.Deca,u wc ne idu bez telefona.Oni koji iz kuce nose vaspitanje su u drustvu na stubu srama.Generacije su nepismene,unistene,vokabular se sveo na 10-ak reci.Uzas!

    • buca

      08:08 // 9. 9. 2015.

      @shaft Kul,tebra,ja sam to sto jesam,to je to. Od mene imate bezbroj pluseva.

  • zlatan trag

    08:17 // 9. 9. 2015.

    Kaze sefica marketa,mlada zena:"Predjite na drugoj kasi,zasto mi to kazete sa aronijom,hleba ne pipajte sa ruke..."Kako li tek pise,kada ovako prica?

    • prodavac

      09:54 // 9. 9. 2015.

      @zlatan trag Prepoznala se sefica,zna da cita i daje minuse.

  • olja

    09:27 // 9. 9. 2015.

    Jednom pomenuh kolegi na poslu Albatrosa i malo prokomentarisasmo skolske dane.Prostacki komentar je bio:"Znaci mi smo u skoli jeli ..." Odgovorih:"Izvini,sto si se prepoznala."

  • vitomir

    09:32 // 9. 9. 2015.

    Prosle godine moja cerka je bila prvi razred i sve vreme dete pise upitnik kroz obe linije,kao veliko slovo.Uciteljica ne ispravlja,dete dobija pcelice.Jedva je ubedih da tako ne treba.

  • milica

    10:08 // 9. 9. 2015.

    Pitam mladu zenu,saobracajnog inzenjera nesto,a ona odgovara:"Moram prvo da KONSTATUJEM direktora.Konstatovah i ja da vise ne treba nista da je pitam.

  • putnik

    10:13 // 9. 9. 2015.

    Do skoro je na Autobuskoj stanici pisalo : NAJSTROZIJE ZABRANJEN ULAZ,a na tabli pravca:ГАДЖИН ХАН.

    • I JA PROCITALA

      11:37 // 9. 9. 2015.

      @putnik Pisalo i PREDPLATNE KARTE.

    • tina

      14:08 // 9. 9. 2015.

      A sefica kaze:"Odite u Aleksincu,svraca u Cupriji,stize u Beogradu..."Bruka.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: