Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 28. 11. 2020.

| Društvo

Smanjen broj novozaraženih u Jablaničkom okrugu, u Vranju na kiseoniku 38 ljudi

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
korona
U Jablaničkom okrugu među novozaraženima najviše Leskovčana; Foto: A. Kostić

U poslednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, u Jablaničkom okrugu je potvrđeno 111 novih slučaja zaraženih od kovida, što je manje u odnosu na prethodni dan kada je bilo 123. Među novoobolelima najviše je Leskovčana – 59. Na bolničkom lečenju u vranjskim kovid bolnicama je 84 pozitivnih na virus, ukupno su hospitalizovana 92 pacijenta.

U Jablaničkom okrugu je novozaražena i 41 osoba iz Vlasotinca, 3 iz Lebana, jedna osoba iz Bojnika i 7 iz Medveđe.

Među novozaraženima je 69 zaposlenih, 13 nezaposlenih, 19 penzionera, 2 učenika, 4 studenta i 4 deteta - saopštavaju iz Zavoda.

Dodaju i da se čeka na 70 rezultata uzoraka iz ZZJZ Leskovac, Opšte bolnice Leskovac i iz domova zdravlja Jablaničkog okruga koji su uzeti u prethodnim danima.

Sa upalom pluća je 88 pacijenata u vranjskim kovid objektima, podaci su sa zvaničnog sajta Grada, a na kiseoničnoj potpori 38 pacijenata.

Primljeno je i otpušteno po pet pacijenata, od kojih je jedan transportovan u Surdulicu. Trenutan broj slobodnih postelja je 58 – navodi se na sajtu.

U kovid ambulanti je tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 287 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 130. Uzorkovana je krv kod 141 pacijenta i sačinjena 131 RTG pluća.

Takođe, urađena su 52 brza i 33 antigenska testa, kao i 68 PCR testova, a bronhopneumonija je dijagnostikovana kod 19 pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: