Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 19. 12. 2020.

| Društvo

Smanjen dnevni broj novoobolelih od kovida u gradovima na jugu

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
korona kovid
74 novoobolela u Jablaničkom okrugu, 11 u Nišu, 34 iz Vranja; foto: A. Kostić

Prema zvaničnim podacima nadležnih institucija, broj novoobolelih od kovida na jugu nešto je manji, ali je manji i broj testiranih. Od 344 rezultata u Jablaničkom okrugu, 74 je sa pozitivnim nalazom, a od 346 testiranih u Nišu, 111 pozitivnih, dok prethodnih dana broj novozaraženih Nišlija nije bio manji od 150. U vranjskoj kovid ambulanti registrovana su 34 pozitivna pacijenta.

Među novozaraženima u Jablaničkom okrugu je 49 osoba iz Leskovca, 12 iz Vlasotinca, 10 iz Lebana, po jedna iz Bojnika, Medveđe i Crne Trave.

Novoobolela su 42 zaposlena lica, 11 nezaposlenih, 16 penzionera, 3 studenta, 1 učenik i 1 poljoprivrednik - saopštavaju iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

U vranjskoj kovid ambulanti su tokom prethodnog dana obavljena 264 pregleda, a 92 osobe su se javile prvi put sa simptomima kovida.

Takođe, urađena su 104 antigenska testa, od kojih su 34 pozitivna. Urađeno je i 14 PCR testova. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 29 pacijenata - saopštavaju iz Štaba.

U kovid bolnicama je hospitalizovano 130 pacijenata, od toga 121 pozitivan na koronu, a 127 sa upalom pluća. Na kiseoničkoj potpori je 56 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, dok su 22 otpuštena na kućno lečenje. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 30 slobodnih postelja - navode iz Štaba.

U dve kovid ambulante Doma zdravlja Niš namenjenih odraslima, javilo se juče 1.444 pacijenta.

Od ovog broja 241 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 1.203 obavilo kontrolni pregled - kažu u Domu zdravlja.

Testirano je 346 pacijenta, a pozitivno 111.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:03 // 19. 12. 2020.

    Daj Boze da je tako .Biće više nakon slave

    • TuRb●BOT

      00:07 // 20. 12. 2020.

      Ne lupaj bre. Kod mene u ulici ranije nisi mogao da se parkiras kada je Sv.Nikola, sada je prazna.Tako je u celom Durlanu.Uglavnom ljudi postuju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: